“Țintă inamică” la vest de Damasc, vizată de apărarea antiaeriană a Siriei (media)

Publicat:

Apărarea antiaeriană a armatei siriene a deschis focul în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în direcţia unei “ţinte inamice” la vest de Damasc, în apropierea frontierei libaneze, a indicat sâmbătă agenţia oficială siriană SANA, citată de AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

“Apărarea noastră antiaeriană a intrat în acţiune împotriva unei ţinte inamice, care pătrunsese în spaţiul aerian deasupra Deir al-Asha’ir, în regiunea Damascului”, a adăugat ea.


Citește și : O fostă consilieră îl acuză pe Trump de rasism; Casa Albă califică drept „minciuni” acuzaţiile

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a informat la rândul său că bateriile apărării antiaeriene au reacţionat împotriva unor “ţinte la Deir al-Asha’ir”.

OSDO nu a putut identifica aceste “ţinte”, dar a precizat că Hezbollahul libanez, care susţine regimul sirian în războiul ce afectează Siria de şapte ani, este prezent în sector.

Apărarea antiaeriană siriană a fost activată într-un mod similar la vest de Damasc joi seara.

SANA a sugerat că Israelul este responsabil de aceste incursiuni. “În ultimele săptămâni, inamicul israelian a atacat poziţii militare” pe teritoriul ţării, susţine agenţia de presă siriană, citată de Reuters.

Solicitat de agenţia de presă britanică, un purtător de cuvânt al armatei israeliene s-a abţinut de la orice fel de comentariu.

Citește și : Un elicopter al securităţii civile joponeze s-a prăbușit; nouă morți

Regimul de la Damasc acuză adeseori Israelul că-i atacă poziţiile militare.

Având grijă să nu fie antrenat în conflict, Israelul a lovit în mai multe rânduri ţinte în Siria, în special poziţii ale regimului de la Damasc şi ale unora dintre aliaţii săi, Hezbollahul libanez şi Iranul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.