Tiraspol: Securitatea ucraineană ar recruta localnici, care să spioneze trupele ruse din regiune

Publicat:

Așa-numitul minister al Securității din stânga Nistrului susține că securitatea ucraineană ar recruta localnici, care să spioneze trupele ruse din regiune, potrivit Știri.md.

Potrivit presei din stânga Nistrului, cei vizați sunt cetățenii din regiune care au rude în Ucraina sau cei care exportă produse, transmite Știri.md, cu referire la realitatea.md.


Citește și : Chişinăul condamnă atacurile ruseşti de-a lungul Dunării

De asemenea, potrivit așa-numitului minister al Securității din stânga Nistrului, SBU i-ar amenința pe acești cetățeni că vor primi interdicție de a traversa hotarul dacă aceștia ar refuza colaborarea sau le-ar putea fi vizitate rudele care locuiesc pe teritoriul Ucrainei.

Unul dintre acești cetățeni a relatat că ofițerii i-au solicitat conducă mai încet prin localitățile unde se află trupele ruse și să filmeze traseul. Potrivit Tiraspolului, s-ar colecta atât informații militare, cât și social-politice.

Citeşte şi: Ion Ceban anunță un ajutor pentru ucraineni

Mai mult, Tiraspolul nu exclude că persoanele recrutate ar putea fi implicate ulterior în acțiuni de destabilizare. În acest context, transnistrenii amintesc despre pretinsele pregătiri pentru un atac contra misiunii OSCE la Bender, în februarie 2023.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

CNED anunță lansarea a două sesiuni noi, în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice”

CNED anunță lansarea a două sesiuni noi, în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) anunță lansarea a două sesiuni noi,...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă

În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele cu temperaturi caniculare, de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.