X

Tiraspol: Securitatea ucraineană ar recruta localnici, care să spioneze trupele ruse din regiune

Așa-numitul minister al Securității din stânga Nistrului susține că securitatea ucraineană ar recruta localnici, care să spioneze trupele ruse din regiune, potrivit Știri.md.

Potrivit presei din stânga Nistrului, cei vizați sunt cetățenii din regiune care au rude în Ucraina sau cei care exportă produse, transmite Știri.md, cu referire la realitatea.md.

Citește și : Chişinăul condamnă atacurile ruseşti de-a lungul Dunării

De asemenea, potrivit așa-numitului minister al Securității din stânga Nistrului, SBU i-ar amenința pe acești cetățeni că vor primi interdicție de a traversa hotarul dacă aceștia ar refuza colaborarea sau le-ar putea fi vizitate rudele care locuiesc pe teritoriul Ucrainei.

Unul dintre acești cetățeni a relatat că ofițerii i-au solicitat conducă mai încet prin localitățile unde se află trupele ruse și să filmeze traseul. Potrivit Tiraspolului, s-ar colecta atât informații militare, cât și social-politice.

Citeşte şi: Ion Ceban anunță un ajutor pentru ucraineni

Mai mult, Tiraspolul nu exclude că persoanele recrutate ar putea fi implicate ulterior în acțiuni de destabilizare. În acest context, transnistrenii amintesc despre pretinsele pregătiri pentru un atac contra misiunii OSCE la Bender, în februarie 2023.

Tags: NistruOSCESBUTiraspolucraina
Categorii: Social