X

Titlul portofoliului pentru migrație din cadrul Comisiei Europene, modificat în urma criticilor

Denumirea portofoliului comisarului european pentru migrație a fost modificată ca urmare a criticilor privind conotațiile de extemă dreapta, fiind transformată din „protejarea modului nostru european de viață” în „promovarea modului european de viață”, relatează site-ul postului France 24, potrivit mediafax.

Numele original al portofoliului european privind migrația a stârnit reacții critice legate de conotațiile naționaliste, de extremă dreapta, cu precădere în rândul membrilor Parlamentului European de orientare stânga, care au identificat similarități între acesta și retorica anti-imigrație a unor politicieni.

Citește și : Ion Chicu, candidatul propus de Dodon pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova

Modificarea adusă denumirii portofoliului european a fost realizată cu aprobarea viitorului președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Viitorul comisar european pentru migrație, Margaritis Schinas, a evitat, până în prezent, utilizarea vechii denumiri.

Președintele în exercițiu al Executivului european, Jean-Claude Juncker, a apreciat, în septembrie, că titlul ar putea fi schimbat, adăugând că: „Nu îmi place ideea că stilul european de viață se opune migrației”.

Contrar acestei opinii, înlocuitoarea lui Juncker, Ursula von der Leyen, care va prelua președinția Comisiei în decembrie, conform programului, a apărat forma titlului portofoliului, argumentând că acesta respectă limbajul privind toleranța, promovat de tratatele Uniunii Europene.

Citește și : Florence Parly: Statele europene ar trebui să constituie un ‘pilon’ în cadrul NATO

Tags: criticiextemă dreaptaJean-Claude JunckerUrsula Von Der Leyen
Categorii: Diaspora