Toată lumea a rupt-o la fugă când l-a auzit! Ce a strigat atacatorul din Strasbourg

Publicat:

Autorul atacului armat de marţi seara de la Târgul de Crăciun din Strasbourg (nord-estul Franţei) a fost auzit de martori strigând ‘Allahu Akbar’ (Allah este mare), a declarat miercuri procurorul general al Parisului, Remy Heitz, în cadrul unei conferinţe de presă la tribunalul din Strasbourg, relatează AFP, EFE şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Având în vedere locul vizat, modul în care a acţionat atacatorul, profilul său şi mărturiile adunate de la cei care l-au auzit strigând ‘Allahu Akbar’, poliţia antiteroristă a fost sesizată să intervină’, a spus el.


Citeşte şi: Vot de neîncredere pentru May în propriul partid

Suspectul, identificat de autorităţile franceze drept Cherif Chekatt, născut la Strasbourg, se afla pe o listă cu persoanele care prezintă risc pentru securitatea publică, dar avea de asemenea un istoric legat de infracţiuni fără caracter terorist.

‘Patru persoane apropiate’ lui Cherif Chekatt ‘au fost plasate în arest preventiv marţi noaptea’, a mai spus procurorul Remy Heitz.

Citeşte şi: Poliţia desfăşoară o operaţiune amplă în apropiere de catedrala din Strasbourg

‘Ei sunt ţinuţi în continuare în arest’, a precizat oficialul francez. În timp ce poliţia îl caută în continuare pe suspect, ‘au fost efectuate mai multe percheziţii în noaptea de marţi spre miercuri în locuri pe care suspectul le-ar fi putut frecventa’, a adăugat magistratul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.