X

Toată lumea plăteşte pentru eşecul în abordarea foametei în Siria, afirmă preşedintele Programului Alimentar Mondial

Preşedintele Programului Alimentar Mondial (PAM), David Beasley, a declarat joi că eşecul în abordarea foametei în Siria constituie o parte din motivul pentru care atât de mulţi oameni au fugit din această ţară în timpul celor şapte ani de război, informează dpa, potrivit Agerpres.

“Pentru fiecare creştere a foametei cu 1% există o creştere de 2% în ceea ce priveşte migraţia – asta se aplică oriunde, peste tot”, a declarat David Beasley pentru dpa. “Prin urmare, Siria a fost o oportunitate pentru lume de a învăţa că atunci când eşuezi în a aborda problema foametei în avans, toată lumea plăteşte preţul”, a subliniat el.

Citește și : Cel mai bogat om din Tanzania a fost răpit de bărbaţi înarmaţi la Dar es Salaam

Situaţia umanitară s-a deteriorat progresiv în ultimii cinci ani. Numărul persoanelor care au nevoie de asistenţă a crescut până la 13,1 milioane. Dintre aceştia, 6,5 milioane de oameni nu au siguranţa hranei, potrivit PAM.

În fiecare zi, în jur de 6.000 de persoane migrează.

“Pentru a hrăni un sirian în Siria este nevoie de aproximativ 50 cenţi pe zi, însă pentru acelaşi sirian la Berlin sau Munchen sprijinul umanitar este de 50 de euro pe zi. Adică, de o sută de ori mai mult”, a precizat Beasley.

Citește și : Israelul a distrus un tunel din Fâşia Gaza construit de gruparea palestiniană Hamas

Tags: berlinDavid BeasleyfoameteMunchenPAMsiria
Categorii: DiasporaSinteze