X

Toate canalele de televiziune cu sediul în Rusia vor fi interzise în Letonia

Toate canalele de televiziune cu sediul în Rusia vor fi interzise să difuzeze în Letonia începând de miercuri, a anunţat luni agenţia naţională de reglementare în domeniul audiovizualului, citată de France Presse, potrivit agerpres.  

De la anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, Consiliul naţional leton al media electronice de masă (NEPLP) a interzis deja mai multor mari canale de televiziune ruse să emită în această ţară baltică, invocând belicismul, propaganda agresivă împotriva Ucrainei şi a cetăţenilor săi, precum şi ameninţarea pentru securitatea Letoniei.

Citește și : Atacuri aeriene ale armatei ruse au loc în nordul și estul Ucrainei

Noua decizie afectează aproximativ 80 de canale specializate sau de interes limitat originare din Rusia, care sunt încă disponibile în Letonia, în principal prin anumiţi operatori de televiziune prin cablu sau IPTV.

“Am luat această decizie în urma modificărilor recente aduse legii privind mass-media electronice de masă, care impune ca posturile de televiziune sau radio înregistrate într-o ţară ce ameninţă în mod agresiv integritatea teritorială şi independenţa unei alte ţări să nu fie autorizate să opereze în Letonia”, a declarat pentru AFP preşedintele NEPLP, Ivars Abolins.

Decizia va rămâne în vigoare până când Rusia va înceta războiul în Ucraina şi se va retrage de pe teritoriul ucrainean, inclusiv din Crimeea.

Printre altele, NEPLP a acordat o licenţă de difuzare fostului canal de televiziune rus de opoziţie Dojdi, care îşi încetase activitatea la Moscova la începutul lunii martie şi al cărui personal s-a mutat în Letonia.

Dojdi va emite oficial din Letonia începând cu 9 iunie, a precizat Abolins.

Citește și : Președintele Uniunii Africane: Putin s-a arătat dispus să deblocheze exporturile de cereale ucrainene

Tags: Ivars AbolinsLetoniaNEPLPradiorusiateleviziune
Categorii: Diaspora