X

Toate cele 1.958 de secţii de votare au fost închise

Toate cele 1.958 de secţii de votare au fost închise

Toate cele 1.958 de secţii de votare constituite la alegerile locale de duminică din Republica Moldova au fost închise la ora 21.00, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, relatează agerpres.

Potrivit sursei citate, la acest scrutin au participat 1.147.610 alegători, ceea ce reprezintă 41,41% din totalul alegătorilor înscrişi pe listele electorale. Participarea la vot a fost mai mică decât în 2019, când la alegerile locale s-au prezentat 41,69% din electorat.

Citeşte şi: Alegeri locale generale: Mai puţin de jumătate din totalul alegătorilor s-au prezentat la urne – Stiripesurse.md

“Nu avem informaţii că a fost necesară prelungirea pentru a permite alegătorilor să voteze la vreo secţie de votare în timpul rezervat de două ore în cazul în care sunt asemenea situaţii (…) Rezultatele prezenţei la urne demonstrează o mobilizare sporită a cetăţenilor cu drept de vot, în special cu cu vârsta cuprinsă între 56 şi 75 de ani”, a precizat Caraman.

Toate cele 1.958 de secţii de votare au fost închise

La alegerile de duminică au fost supuse votului 898 de mandate de primar şi 11.058 mandate de consilieri locali, din raioane, municipii, oraşe, comune şi sate.

“În această competiţie electorală au fost înregistraţi în total peste 49.000 de candidaţi”, a adăugat preşedintele CEC.

Tags: alegeriAngelica CaramanComisia Electorală Centrală (CEC)sectii de votare
Categorii: PoliticăȘtirile zilei