X

Tom Cruise, numit Chevalier des Arts et des Lettres în Franţa. Actorul va fi una dintre vedetele ceremoniei de închidere a JO

Tom Cruise, numit Chevalier des Arts et des Lettres în Franţa. Actorul va fi una dintre vedetele ceremoniei de închidere a JO

Actorul american Tom Cruise a fost numit Chevalier des Arts et des Lettres, a anunţat pe X Rachida Dati, ministrul francez demisionar al Culturii.

“Felicitări lui Tom Cruise, care a fost numit Chevalier des Arts et des Lettres de Republica Franceză”, a declarat ministrul, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Filmările sale din ‘Misiune imposibilă’ la Paris în 2017 au pus în valoare capitala noastră în mod magnific. Apărarea sa pasionată a cinematografelor îi inspiră pe toţi iubitorii marelui ecran”, a lăudat ea, referindu-se la filmul “Mission impossible: Fallout”, lansat în 2018.

Rachida Dati a însoţit acest anunţ cu o fotografie în care apare alături de actorul american. Tom Cruise apare zâmbind, cu puloverul său alb decorat cu medalia cu panglică verde şi alb pe care tocmai a primit-o.

“În 2022, Tom Cruise a oferit o proiecţie în avanpremieră a filmului “Top Gun: Maverick” în Curtea de Onoare de la Les Invalides pentru a ajuta soldaţii noştri răniţi şi familiile lor îndoliate. Toate vânzările de bilete au fost donate asociaţiilor care ajută soldaţii răniţi şi familiile lor îndoliate”, a declarat cu această ocazie primăria celui de-al 7-lea arondisment al Parisului. Actorul nu a comentat evenimentul.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Potrivit RMC Sport, Tom Cruise va fi una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris, în 11 august, pe Stade de France. A fost filmată o secvenţă în care americanul anunţă următorul oraş gazdă al Jocurilor Olimpice, Los Angeles, în 2028.

Un nou film “Misiune imposibilă” cu Tom Cruise a fost din nou filmat parţial la Paris şi urmează să fie lansat în 2025.

Tags: frantaTom Cruise
Diverse