X

Tony Blair ‘ÎL SAPĂ’ pe Jeremy Corbyn

Fostul prim-ministru britanic Tony Blair i-a îndemnat miercuri pe moderaţii din Partidul Laburist să preia din nou controlul formaţiunii de la liderul actual Jeremy Corbyn, care întruchipează, în opinia sa, un ‘socialism cvasi-revoluţionar’ care a eşuat, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Preluarea Partidului Laburist de către extrema stângă l-a transformat într-o mişcare de protest glorificat (…) total incapabilă de a oferi un guvern credibil’, afirmă Tony Blair, susţinând că ‘rezultatul a adus ruşine asupra noastră’.

Citește și: Boris Johnson NU va participa la Forumul de la Davos și nici nu lasă vreun ministru să-i țină locul

În opinia lui Blair, poziţia complicată şi echivocă a lui Corbyn cu privire la Brexit i-a nemulţumit atât pe oponenţii, cât şi pe avocaţii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

‘Am urmat o cale de indecizie aproape comică, am îndepărtat ambele tabere ale dezbaterii, lăsându-ne votanţii fără îndrumare sau leadership’, a mai spus fostul premier laburist.

Citește și: Rusia a sechestrat cinci pescadoare nipone

‘Lipsa leadership-ului în ceea ce a fost în mod evident cea mai mare problemă cu care s-a confruntat ţara a întărit toate celelalte îndoieli legate de Jeremy Corbyn’, a adăugat Blair.

După victoria clară obţinută de conservatorii premierului Boris Johnson în scrutinul legislativ de pe 12 decembrie, Jeremy Corbyn s-a declarat ‘foarte dezamăgit’ de rezultat şi a anunţat că nu va conduce partidul la următoarele alegeri.

Tags: Jeremy Corbynmarea britaniePartidul LaburistTony Blairuniunea europeana
Categorii: Diaspora