Top 10 țări pentru nomazii digitali în 2024. România, pe locul 5

Publicat:

Top 10 țări pentru nomazii digitali în 2024. România, pe locul 5

Munca la distanță continuă să redefinească stilul de viață al multor profesioniști, iar unele țări se dovedesc mai primitoare pentru nomazii digitali decât altele. România se află pe locul 5 în top.

Global Citizen Solutions a publicat raportul anual „Global Digital Nomad Report”, oferind o imagine clară asupra celor mai atractive destinații pentru lucrătorii la distanță în 2024, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Raportul a analizat 65 de țări, evaluându-le pe baza a 12 indicatori-cheie, grupați în cinci categorii principale: costurile vizelor, beneficiile vizelor, calitatea vieții, mediul economic, și tehnologie și inovare, relatează CNBC.

Topul este condus de Spania, urmat de Olanda, Norvegia, Estonia, România, Malta, Portugalia, Canada, Ungaria și Franța.

Statele Unite nu apar în clasament din cauza lipsei unei vize adecvate pentru nomazii digitali.

Laura Madrid Sartoretto, cercetător principal la Global Solutions Intelligence Unit, subliniază că țările care s-au clasat cel mai bine sunt cele care oferă acces mai direct la cetățenie sau cel puțin la rezidență permanentă.

„Din ce în ce mai mulți oameni încearcă să utilizeze aceste programe pentru a dobândi o a doua cetățenie și a profita de mobilitatea pe care o poate oferi”, explică ea.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Spania, liderul clasamentului, excelează la capitolul beneficii legate de viză și inovație tehnologică. Țara oferă o combinație atractivă de costuri accesibile, internet de mare viteză și o calitate ridicată a vieții. Singura provocare menționată este bariera lingvistică, engleza nefiind încă vorbită pe scară largă în toată țara.

Olanda, pe locul doi, a obținut cel mai mare scor pentru calitatea vieții, însă costul vieții este mai ridicat comparativ cu Spania. Cu toate acestea, țara oferă un permis de ședere pentru lucrători independenți, o alternativă la viza de nomad digital.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Festivalul de la Veneţia 2024: Nicole Kidman s-a simţit expusă şi vulnerabilă după lansarea dramei erotice ‘Babygirl’

Festivalul de la Veneţia 2024: Nicole Kidman s-a simţit expusă şi vulnerabilă după lansarea dramei erotice 'Babygirl' Actriţa Nicole Kidman a prezentat vineri drama erotică...

Viața fără stres? Descoperă trucul genial care te va ajuta să te relaxezi instant

Viața fără stres? Descoperă trucul genial care te va ajuta să te relaxezi instant Găsirea unui echilibru între muncă și relaxare devine din ce în...

Iohannis salută progresul R.Moldova către UE: Sunteți parte firească din familia europeană

Iohannis salută progresul R.Moldova către UE: Sunteți parte firească din familia europeană „Eforturile pe care le faceți sunt foarte mari, însă beneficiile apartenenței la Uniune...

CEC a înregistrat un participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024

CEC a înregistrat un participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024 Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat astăzi un partid politic în calitate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.