Top 7 Suplimente Alimentare Pentru Creșterea Energiei

Publicat:

Pe piaţă există o gamă extrem de diversificată de suplimente şi vitamine pentru energie şi, dacă nu ştii exact de ce ai nevoie, alegerea poate fi copleşitoare. Unele dintre acestea conţin cofeină, ginseng, guarana şi multe alte ingrediente care se găsesc şi în majoritatea băuturilor energizante. Altele te ajută să reduci pofta de mâncare şi să pierzi în greutate.

Oricum ar fi, un complex de vitamine pentru energie îţi poate îmbunătăţi viaţa, mai ales dacă te simţi deseori obosit şi fără vlagă. Acestea te vor ajuta să îţi începi fiecare zi în forţă şi să faci faţă mai bine stresului şi provocărilor cotidiene.


Dar hai să aflăm mai multe lucruri despre aceste produse şi să vedem care sunt primele şapte suplimente alimentare pentru energie pe care merită să le iei în considerare!

Ce sunt suplimentele alimentare pentru energie?

Suplimentele pentru energie sunt concepute special pentru a oferi oamenilor acel impuls suplimentar de care au nevoie pentru a depăşi momentele de oboseală şi proastă dispoziţie. Ele pot veni sub diferite forme cum ar fi vitaminele pentru energie şi concentrare, batoane şi fiole energizante, băuturi energizante, gume sau capsule. Oamenii le iau adesea pentru a dobândi claritate mentală și pentru a se concentra mai bine la serviciu sau la școală , dar şi pentru a face faţa mai bine activităţilor fizice intense sau antrenamentelor sportive.

Beneficiile suplimentelor alimentare pentru energie

Suplimentele pentru energie şi forţă sunt o modalitate excelentă de a obține un impuls instantaneu de vitalitate. Acestea conțin de obicei ingrediente naturale precum cofeina, guarana şi complexul de vitamine B. Aceste suplimente contribuie la creşterea acuităţii mentale, îmbunătăţesc puterea de concentrare şi, totodată, creează o stare de bună dispoziţie.

Mai mult, pentru că sunt bogate în minerale şi vitamine, contribuie la asigurarea dozei zilnice recomandate, ajutând la menţinerea sănătăţii pe termen lung şi la întărirea sistemului imunitar.

Rolul vitaminelor şi mineralelor

  • Vitamina C – Este un nutrient esențial de care organismul are nevoie pentru a rămâne sănătos și pentru a evita boli precum scorbutul sau răceala.
  • Vitamina B12 – Este vitală pentru numeroase funcții ale corpului. Ajută la reglarea metabolismului și la producerea globulelor roșii. Lipsa acesteia poate cauza anemie, pierderea în greutate, oboseală și multe alte probleme.
  • Vitamina D – Ajută organismul să absoarbă calciul și fosforul și menține sănătatea oaselor și funcția musculară. Corpul nu poate produce singur vitamina D și există puține alimente care o conțin. Cercetările au arătat că deficiența severă de vitamina D poate genera oboseală și slăbiciune musculară. De asemeneam, deficiența de vitamina D a fost legată de o serie de probleme de sănătate, printre care şi depresia.
  • Coenzima Q10 – Este o substanță produsă în organism care poate fi găsită în unele alimente precum carnea de vită, carnea de pasăre sau peștele. Se poate achiziţiona şi din magazine ca supliment alimentar în diferite forme precum gelurile moi, capsulele, tabletele, pulberile și granulele. Niveluri scăzute de Q10 pot genera oboseală severă.
  • Fierul – Este un mineral esențial de care organismul uman are nevoie pentru a funcționa. Transportă oxigenul şi nutrienţi către celule. Deficiența de fier poate slăbi grav oamenii, făcându-i să se simtă obosiţi şi trişti.
  • Magneziul – Este un mineral care s-a dovedit a fi esențial pentru viață şi se găsește în multe alimente și în unele suplimente alimentare pentru energie. Magneziul joacă un rol important în peste 300 de reacții chimice din organism, inclusiv în sinteza AND-ului şi a proteinelor.
  • Creatina – Este un acid organic azotat sintetizat în mod natural în corpul uman care se găsește în multe alimente, inclusiv în carne și pește. Este disponibil și ca supliment alimentar. Studiile arată că acest acid crește masa musculară și masa corporală, reducând procentul de grăsime.

Care sunt cele mai bune 7 suplimente pentru energie?

  • Vitamina C Lipozomală – Contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, în special în perioadele de iarnă sau la schimbările dintre anotimpuri. De asemenea, protejează celulele de efectul oxidativ al radicalilor liberi.
  • Ferrobine MAX cu Bisglicinat de Fier, Zinc și Vitamine – Combate atrofierea musculară, contribuie la menținerea greutății optime a corpului, menține sănătatea vaselor sangvine
  • SENIOR COMPLEX Coenzima Q10 + Lăptișor de Matcă + Vitamine + Minerale – Are proprietăți puternice antiinflamatoare și antioxidante, protejează sănătatea cardiovasculară, echilibrează balanța electrolitică, hidratează pielea şi contribuie la prevenirea distrofiei musculare.
  • Vitamina C + Zinc VITAHELP – Combate gripa și răceala, susține metabolismul proteinelor, carbohidraților și al grăsimilor, scade nivelului de acid uric din sânge și combate apariția gutei.
  • MagVital cu Magneziu şi Vitamina B6 – Contribuie la înlăturarea stărilor de oboseală fizică și mentală, protejează întreg sistemul osos, previne rigiditatea articulațiilor, contribuie la sinteza proteinelor și la echilibrul acestora în organism.
  • Nobiletil pentru Memorie şi Concentrare – Stimulează în mod semnificativ performanțele intelectuale şi, datorită conţinutului bogat de neuro nutrienţi, reduce tulburările de somn și stările depresive.
  • Aloe Royal cu Lăptișor de Matcă + Aloe Vera și 12 Vitamine – Susține energia, vitalitatea și funcționalitatea organismului, protejează sănătatea sistemului gastrointestinal și stimulează digestia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.