X

Top cinci trucuri care te pot ajuta să trăiești mai mult, conform unui medic

Top cinci trucuri care te pot ajuta să trăiești mai mult, conform unui medic

Un medic a dezvăluit cinci trucuri pentru a „rămâne sănătos cât mai mult timp posibil”. El recomandă purtarea de ciorapi compresivi, evitarea somniferelor eliberate fără prescripție medicală, creșterea aportului de proteine și administrarea de suplimente de ulei de pește și vitamina D, relatează NY Post. 

Poartă ciorapi compresivi

„Literalmente, toată lumea ar trebui să poarte în mod regulat ciorapi compresivi”, a afirmat dermatologul Charles Puza, care a studiat la universitățile Harvard și Duke, într-un videoclip făcut public luni pe TikTok.

Șosetele compresive pun o presiune ușoară asupra gleznelor și picioarelor, ceea ce poate contribui la îmbunătățirea fluxului sanguin, la reducerea umflăturilor și a durerii și la prevenirea formării de cheaguri de sânge.

Șosetele compresive sunt recomandate în special pacienților supuși unei intervenții chirurgicale, pentru a contribui la recuperarea lor; călătorilor – pentru a reduce riscul de formare de cheaguri de sânge; femeilor însărcinate – pentru a ajuta la ameliorarea umflăturilor; atleților și sportivilor, pentru a preveni rănile și a favoriza recuperarea; și angajaților care stau des în picioare, pentru a reduce durerea și oboseala.

Renunță la somniferele fără prescripție medicală

„Îmi pare rău, dar trebuie să încetați să mai apelați la somnifere pentru că acestea cresc riscul de demență”, a recomandat medicul.

Cercetările au asociat utilizarea frecventă a somniferelor cu un risc crescut de demență pentru unele persoane.

Folosește pudră antifungică

Pudra antifungică poate absorbi umezeala și poate împiedica dezvoltarea ciupercilor. Ar trebui să fie presărată între degetele de la picioare, pe tălpi și în șosete și pantofi.

Toată lumea ar trebui să folosească săptămânal acest produs în pantofi pentru a împiedica apariția ciupercilor la picioare”, a spus medicul.

Cu toate acestea, WebMD atrage atenția împotriva aplicării acesteia mai des decât recomandă medicul.

Crește aportul de proteine pe măsură ce înaintezi în vârstă

Proteinele sunt necesare pentru a menține sănătatea oaselor și a masei musculare și pentru a preveni osteoporoza.

Aportul zilnic de proteine recomandat pentru adulți este de 0,8 grame de proteine per kg de greutate corporală, astfel că un bărbat de 68 de kilograme ar trebui să consume 55 de grame de proteine pe zi.

Însă cercetările făcute publice anul trecut sugerează că adulții mai în vârstă ar obține beneficii dacă ar consuma zilnic între 1 și 1,6 grame de proteine per kilogram de greutate corporală, ceea ce ar însemna între 68 și 109 grame pentru o persoană de 68 de kilograme.

Printre sursele de proteine se numără carnea slabă, carnea de pasăre, peștele, fructele de mare, ouăle, lactatele, nucile, legumele, năutul și tofu.

Suplimente

„Îmi place să recomand uleiul de pește pentru sănătatea inimii și vitamina D pentru oase sănătoase”, a dezvăluit Puza.

Uleiul de pește conține acizi grași omega-3, care sunt buni pentru inimă și creier.

Totuși, dovezile rezultate din cercetări privind presupusele beneficii pentru sănătate ale suplimentelor de ulei de pește sunt mixte.

Pentru adulții care apelează la acesta, este în general sigur să consume până la 3.000 de miligrame de ulei de pește zilnic, informează Healthline.

Aportul recomandat pentru vitamina D depinde de vârstă, dar este de obicei între 10 și 20 de micrograme pe zi.

Tags: care te pot ajuta să trăiești mai multconform unui medicTop cinci trucuri
Sănătate