Topul celor mai bine plătiți sportivi din lume în 2023. Cine conduce clasamentul detașat

Publicat:

Topul celor mai bine plătiți sportivi din lume în 2023. Cine conduce clasamentul detașat

A fost publicată lista cu cel mai bine plătiți 100 sportivi din lume în anul 2023 și include jucători din opt sporturi și 25 de țări. Un fotbalist conduce de departe topul. Despre cine este vorba și cum arată clasamentul.

Cine e cel mai bine plătit sportiv din lume

Cel mai bine plătiți 100 de sportivi din lume au câștigat un venit total estimat la 5,4 miliarde de dolari în 2023, inclusiv 4,2 miliarde de dolari în salarii și premii în bani, precum și 1,2 miliarde de dolari din contracte de publicitate.


Citește și: Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Cum arată medaliile și ce i-a inspirat pe designeri

În clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din lume, Cristiano Ronaldo domină topul la mare distanță de urmăritori. Atacantul portughez de la Al-Nassr are un salariu astronomic și își completează veniturile cu sume din publicitate, fiind unul dintre cei mai populari oameni de pe Instagram.

El încasează 275 de milioane de dolari anual, iar 6o de milioane provin din campaniile de publicitate cu branduri precum Nike, Herbalife, Armani, Tag Heuer, DAZN, PokerStars sau Binance.

Topul celor mai bine plătiți sportivi din lume în 2023. Cine conduce clasamentul detașat
Cristiano Ronaldo, Al Nassr.

Pe ce loc se află Leo Messi

În topul celor mai bine plătiți sportivi, locul doi este ocupat de Jon Rahm, un jucător profesionist de golf, care câștigă 203 de milioane de euro, în timp ce pe poziția a treia se află Leo Messi, potrivit Sportico.

În vara anului trecut, campionul mondial cu Argentina a avut o ofertă uriașă din Arabia Saudită, dar a preferat să se transfere în MLS, la Inter Miami. El încasează un salariu de 65 de milioane de dolari, la care se adaugă alte 65 de milioane din campaniile de publicitate. Astfel, lui Leo Messi îi intră anual în conturi un total de 130 de milioane de dolari, cu 145 de milioane mai puțin decât marele său rival, Cristiano Ronaldo.

Neymar, al șaselea în top

În topul primilor 10 sportivi care obțin sume importante din salarii și contracte de publicitate, se mai regăsesc nume precum LeBron James, Kylian Mbappe, Neymar, Stephen Curry, Giannis Antetokounmpo, Kevin Durant și Patrick Mahomes.

Baschetbalistul american al echipei Lakers, LeBron James, câștigă anual 125,7 milioane de dolari, în timp ce fotbalistul lui PSG, Kylian Mbappe, încasează 125 de milioane de dolari pe an. Neymar, după transferul la Al-Hilal, câștigă 121 de milioane de dolari pe an.

În clasament se mai regăsesc și alte nume importante din sport, printre care Karim Benzema, cu un salariu de 78 de milioane de dolari primit la Al-Ittihad, Max Verstappen, Red Bull Racing, cu 75 de milioane de dolari sau starul lui Manchester City, Erling Haaland, care câștigă 63 de milioane de dolari pe sezon.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.