X

Tornade distructive au dus la rănirea a peste 10 persoane şi au provocat pene de electricitate în Oklahoma şi Kansas

O serie de tornade dezlănţuite pe teritoriul statelor americane Oklahoma şi Kansas în timpul nopţii au lăsat în urmă structuri avariate şi vehicule răsturnate, au dus la rănirea a peste 10 persoane şi au provocat pene de electricitate la zeci de mii de locuinţe şi sedii de afaceri, informează Reuters, potrivit agerpres

Poliţia din oraşul Norman, Oklahoma, a raportat că 12 persoane au fost transportate la spitale după ce au suferit răniri în urma furtunilor care s-au abătut asupra şi în vecinătatea oraşului cu 128.000 de rezidenţi aproximativ la ora locală 23:00, duminică. Niciuna dintre persoane nu este rănită grav.

Citește și : Un an de RĂZBOI în Ucraina! Secretarul general al ONU critică un afront adus conştiinţei colective

”Au fost vânturi foarte puternice”, a declarat pentru un post de televiziune afiliat ABC George Reich, proprietarul unei locuinţe în Shawnee, un oraş situat la est de Oklahoma City. ”Bucăţi de lemne şi resturi au început să zboare. Am sărit rapid pe bancheta din spate a unei maşini aflate în garaj”.

Poliţia a raportat că multe drumuri au fost blocate de linii de înaltă tensiune prăbuşite, precum şi de alte resturi. Circa 12.000 de locuinţe şi sedii de firme au rămas fără electricitate pe teritoriul Oklahoma, a relatat Poweroutage.us.

În înregistrările video şi fotografiile prezentate la ştirilor locale şi pe reţelele de socializare au apărut linii de electricitate prăbuşite în mijlocul drumurilor, resturi împrăştiate şi acoperişuri smulse de pe clădiri. Într-una dintre fotografii apare o limuzină roşie răsturnată peste un alt vehicul.

În total nouă tornade au fost înregistrate în Kansas şi Oklahoma, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie.

Aceste episod de vreme rea vine la câteva zile după ce o furtună de zăpadă a pus stăpânire pe Marile Câmpii, Vestul Mijlociu şi Marile Lacuri. Peste 130.000 de locuinţe şi sedii de firme din Michigan au rămas fără electricitate luni, potrivit Poweroutage.us.

Prognozele de luni au anunţat vânturi cu viteze de până la 177 de kilometri pe oră în regiunea Marilor Câmpii, precum şi furtuni puternice în California, Upper Midwest şi New England.

Citește și : Biden: Ieşirea Rusiei din START III nu indică intenţia de a recurge la arme nucleare

Regiuni din California au fost efectate în weekend de ninsori la altitudini mai mari, ploaie şi grindină în regiunile de câmpie, precum şi temperaturi scăzute în regiuni din acest stat unde în mod obişnuit se înregistra o vreme blândă.

Tags: KansasMichiganNormanOklahomaShawneetornade
Categorii: Știrile zilei