X

Toronto International Film Festival – Angelina Jolie şi Salma Hayek au strălucit la debutul ‘Without Blood’

Toronto International Film Festival – Angelina Jolie şi Salma Hayek au strălucit la debutul ‘Without Blood’

Angelina Jolie şi Salma Hayek au păşit pe covorul roşu la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (TIFF), duminică, pentru a prezenta “Without Blood”, o parabolă despre ciclul violenţei, răzbunare şi memorie, potrivit Reuters.

Filmul, care este cel de-al cincilea al lui Jolie în calitate de regizoare, explorează ororile războiului prin intermediul unei întâlniri dintre o victimă şi un făptaş la mult timp după incident, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Ca protagonistă, Jolie a ales-o pe Hayek, o prietenă apropiată. Demian Bichir, care, la fel ca Hayek, a jucat în telenovele mexicane înainte de a apărea în producţii hollywoodiene, joacă rolul omologului ei în meditaţia lui Jolie asupra impactului războiului.

Jolie şi Hayek au dezvoltat o legătură strânsă atunci când au apărut în „Eternals” al studiourilor Marvel, o fantezie de acţiune din 2021, iar prietenia lor a dăinuit.

“Este un an incredibil pentru Angie”, a spus Hayek despre Jolie, care a făcut impresie la Festivalul de Film de la Veneţia luna trecută cu interpretarea legendarei cântăreţe de operă Maria Callas în “Maria” de Pablo Larrain.

“Without Blood” – adaptat pentru ecran de Jolie după romanul cu acelaşi nume al autorului italian Alessandro Baricco – este plasat în urma unui conflict neidentificat.

Scris, regizat şi produs de Jolie, şi filmat la studiourile Cinecitta din Roma, cea mai mare parte a filmului are loc într-o singură cameră, punctată de scene de flashback.

Bichir, care a fost nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun actor pentru rolul său din filmul „A Better Life” din 2011, a declarat că “Without Blood” a fost unul dintre cele mai dificile roluri pe care le-a jucat vreodată. “Acum că am văzut filmul în întregime, este o operă de artă frumoasă”, a spus el, “şi să pot fi martor la dezvoltarea Salmei ca artist şi la modul în care a devenit din ce în ce mai bună în meseria ei în fiecare proiect”.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Hayek, care şi-a început cariera de actriţă în urmă cu peste 30 de ani, jucând în telenovela mexicană “Teresa”, este poate cel mai bine cunoscută pentru rolul pictoriţei mexicane Frida Kahlo din filmul “Frida” din 2002. Mai recent, ea a apărut în “House of Gucci” (2021) şi “Puss in Boots: The Last Wish” (2022).

O dată de lansare generală pentru “Without Blood” nu a fost încă confirmată. Fremantle se va ocupa de distribuţie.

Tags: Angelina JolieSalma HayekToronto
Diverse