Tot mai mulți britanici s-au îmbolnăvit de gonoree. Numărul cazurilor diagnosticate a depășit un nivel record!

Publicat:

Numărul cazurilor de gonoree diagnosticate în Anglia a atins cel mai înalt nivel din ultimii peste 40 de ani, conform statisticilor oficiale, relatează marţi Press Association, potrivit agerpres.

Un total de 56.259 de cazuri au fost raportate în 2018, în creştere cu 26% faţă de anul precedent.


Citește și: Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc Eid al-Fitr

Acesta este cel mai mare număr înregistrat din 1978 şi o creştere cu 249% în ultimul deceniu, potrivit Public Health England (PHE).

Creşterea numărului cazurilor de gonoree, înregistrate în mare parte în rândul homosexualilor şi al bisexualilor, reprezintă un motiv deosebit de îngrijorare din cauza formei de gonoree rezistente la medicamente, au declarat oficiali din domeniul sănătăţii.

Trei cazuri de acest gen au fost raportate în Anglia în 2018.

În ansamblu, numărul cazurilor de boli cu transmitere sexuală (BTS) în Anglia a crescut de asemenea anul trecut.

În 2018 au fost diagnosticate în total 447.694 de BTS, în creştere cu 5% de la 424.724 în 2017, conform ultimelor date.

Cazurile de sifilis au crescut cu 5%, ajungând la 7.541, şi s-au dublat faţă de acum 10 ani, când au fost diagnosticate 2.847 de astfel de cazuri.

Citește și: Londra și Berlin cer reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate pentru discutarea crizei din Sudan

Clamidia a rămas boala cu transmitere sexuală cel mai des diagnosticată, reprezentând 218.095 – sau aproape jumătate – din noile cazuri înregistrate în 2018.

“Creşterea cazurilor de boli cu transmitere sexuală este îngrijorătoare. BTS pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii – atât a persoanei bolnave, cât şi a partenerilor sexuali actuali şi viitori”, a declarat dr Gwenda Hughes din cadrul Public Health England.

“Indiferent de vârsta dvs. sau de tipul de relaţie în care vă aflaţi, este important să aveţi grijă de sănătatea sexuală. Dacă faceţi sex cu un partener nou sau ocazional, asiguraţi-vă că folosiţi prezervative şi veţi face analize în mod regulat”, a mai spus ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.