Tot mai mulţi oameni iau ŢEPE pe internet

Publicat:

Tot mai mulţi oameni iau ŢEPE pe internet

IGP atenționează despre riscul de a cădea pradă escrocheriilor în mediul online

Nu este o noutate că escrocii online profită de lipsa de atenție a cetățenilor cu scopul de a-i înșela. În acest sens, Inspectoratul General al Poliției atenționează din nou utilizatorii despre riscul de a cădea în capcana escrocilor.

În ultima perioada, escrocii își creează profiluri false și expediază mesaje pe rețelele de socializare prin crearea unor istorii false precum că ar fi o rudă din străinătate și este grav bolnavă  și dorește să lase moștenire o sumă mare de bani, iar pentru aceasta se cere ca utilizatorul să expedieze datele personale pe o adresă electronică specială, transmite Știri.md. 


Citeşte şi: O mașină a izbit în plin poarta Ambasadei Rusiei din Chișinău/ UPDATE – Stiripesurse.md

De asemenea, pentru a mări gradul de încredere, aceștia folosesc logo-urile filialelor bancare în diverse spoturi video, prin care cetățenii sunt îndemnați să acceseze un link pentru a se înregistra și vor obține o sumă de bani.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției îndeamnă repetat cetățenii să fie vigilenți, să nu se lese pradă escrocilor și să respecte regulile de securitate în mediul online.

„Regula de aur pentru a te proteja de escrocheriile de pe Internet este de a nu oferi sub niciun pretext detalii despre cardul bancar. Banca nu solicită niciodată transmiterea datelor cu caracter personal sau date legate de contul bancar prin email, SMS, la telefon sau prin intermediul reţelelor de socializare”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, escrocii folosesc adesea email-uri și mesaje neașteptate, care conțin link-uri sau fișiere de descărcat. Înainte de a face click pe acestea, utilizatorii ar trebui să se convingă că provin de la o sursă de încredere și că sunt legitime.

„Dacă faceți cumpărături online sau vizitați site-uri web care cer informații personale, verificați întotdeauna adresa web și asigurați-vă că este securizată. Adresele web securizate încep cu «https» și au un lacăt în bara de adrese. Escrocii încearcă adesea să ghicească parolele folosite de utilizatori pentru a accesa conturile lor.

Tot mai mulţi oameni iau ŢEPE pe internet

Asigurați-vă că folosiți parole puternice, care conțin litere, numere și caractere speciale și evitați folosirea aceleiași parole pentru mai multe conturi. Nu distribuiți niciodată informații personale, cum ar fi numele complet, adresa sau numărul de telefon, pe site-uri web necunoscute sau prin mesaje de pe rețelele de socializare”, se mai scrie în comunicat.

Utilizatorii sunt îndemnați să fie precauți cu ofertele prea bune, căci escrocii încearcă adesea să atragă utilizatorii cu oferte care captează. Dacă o ofertă pare prea bună pentru a fi adevărată este posibil să fie o escrocherie.

La introducerea datelor de card în mediul online, cetățenii sunt îndemnați să atragă atenție la pagina pe care sunteți redirecționat în momentul navigării, care trebuie să fie una veridică și securizată.

În cazul că ați devenit victima escrocilor informați de urgență Poliția la numărul de urgență 112.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.