X

Tot mai mulţi ucraineni cer protecție temporară în Capitală

Tot mai mulţi ucraineni cer protecție temporară în Capitală

Numărul cetățenilor ucraineni care solicită protecție temporară în Capitală a crescut, în prezent atingând cifra de 32.810, transmite Moldpres.

Citeşte şi: Procurorii revizuiesc acuzarea împotriva lui Trump pentru încercări de a anula rezultatul alegerilor din 2020 – Stiripesurse.md

Conform datelor Inspectoratul General pentru Migrație, 32.810 ucraineni beneficiază de protecție temporară în capitală, ceea ce reprezintă aproximativ 57% din numărul total la nivel național.

Tot mai mulţi ucraineni cer protecție temporară în Capitală

„Creșterea săptămânală medie este de 500 de persoane. Dintre aceștia, 7.883 sunt copii, iar 2.569 sunt cetățeni de peste 60 de ani. La nivel național, numărul total al refugiaților ucraineni sub protecție temporară a ajuns la 57.611”, a menționat viceprimarul capitalei Angela Cutasevici.

Primăria municipiului Chișinău face apel către cetățenii ucraineni, care sunt stabiliți în capitală, să-și legalizeze șederea, depunând actele pentru a obține statut de protecție temporară. Statutul protecției temporare le oferă beneficiarilor mai multe drepturi: de a munci; de a beneficia de asistență medicală primară și de urgență; de a avea acces la învățământ.

Tags: Angela CutasevicichisinauInspectoratul General pentru Migrație (IGM)ucraineni
Social