X

Tot mai puțini moldoveni își cumpără polița medicală

Tot mai puțini moldoveni își cumpără polița medicală

Numărul moldovenilor care achiziționează polițe de asigurare medicală a înregistrat o scădere notabilă, înregistrând doar 19.000 de asigurări în ianuarie, cu o treime mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. Motivul invocat de oameni este reticența de a cumpăra asigurări, susținând că, în caz de boală, tot sunt obligați să suporte costuri suplimentare.

Citeşte şi: Fiscul a înghețat conturile lui Andronachi, Plahotniuc şi Platon – Stiripesurse.md

Potrivit legii, fiecare cetățean al Republicii Moldova este obligat să fie asigurat medical, iar pentru a-i stimula pe oameni să-și procure polița, statul oferă, în primele trei luni ale anului, unele facilități. Așadar, dacă acum costul poliței variază, în funcție de categoria asiguratului, de la 1.014 la 4.056 de lei, din aprilie prețul acesteia va fi de 12.636 de lei, transmite tv8.md.

Tot mai puțini moldoveni își cumpără polița medicală

Totuși, moldovenii nu se grăbesc să-și ia asigurare medicală. Aceștia spun că, chiar și dacă au polița de asigurare, totul este contra cost. Sunt multe persoane care spun că, atunci când au probleme, optează pentru instituțiile medicale private, unde nu este nevoie de asigurarea medicală. Chiar și așa, sunt și mulți care spun că neapărat își vor cumpăra polița.

Amintim că fiecare cetățean al Republicii Moldova este obligat să fie asigurat medical, fapt care îi permite să beneficieze gratuit de mai multe servicii medicale pe parcursul anului.

Sănătate