Toţi membrii echipajului portavionului USS Theodore Roosevelt vor fi testaţi pentru COVID-19

Publicat:

Toţi cei 5.000 de membri ai echipajului portavionului american USS Theodore Roosevelt, aflat în Pacific, vor fi testaţi pentru SARS-CoV-2, după ce opt marinari au contractat noul coronavirus, transmite Reuters joi, scrie agerpres.

Secretarul marinei militare american Thomas Modly a declarat într-o conferinţă de presă că, deşi portavionul are capacitate operaţională deplină, el va fi dus în Guam.


Citește și : Belgia NU primește bolnavi de coronavirus din Italia sau Olanda

Modly a adăugat că USS Theodore Roosevelt poate efectua el însuşi o parte a activităţii de analizare a eşantioanelor prelevate, dar a precizat că marina americană încearcă să găsească alte laboratoare pentru procesarea celor 5.000 de teste.

Pentagonul a anunţat miercuri suspendarea timp de două luni a tuturor deplasărilor prevăzute la nivel global, printre care şi repatrierea soldaţilor americani aflaţi în teatre de război, în încercarea de a limita răspândirea epidemiei COVID-19.

Citește și : Jakarta instalează staţii pentru spălarea mâinilor şi cabine pentru dezinfectare

Secretarul american al apărării, Mark Esper, a ordonat încetarea timp de 60 de zile a tuturor deplasărilor angajaţilor civili şi militari din Departamentul Apărării şi ale familiilor acestora care locuiesc cu ei în străinătate.

Miercuri, Washingtonul a anunţat 435 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor militari şi civili ai armatei americane, familiilor lor şi subcontractanţilor Pentagonului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Liderul unei grupări extremiste, care plănuia să ucidă copii evrei în New York, arestat la Chișinău la începutul lunii

Liderul unei grupări extremiste, care plănuia să ucidă copii evrei în New York, arestat la Chișinău la începutul lunii Michail Chkhikvishvili, liderul unei grupări extremiste,...

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru, dar Moldova în mod...

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor...

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar În perioada 15-26 iulie 2024, Serviciul Veterinar al Republicii Moldova va fi supus unei evaluări de către...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.