X

Toţi membrii echipajului portavionului USS Theodore Roosevelt vor fi testaţi pentru COVID-19

Toţi cei 5.000 de membri ai echipajului portavionului american USS Theodore Roosevelt, aflat în Pacific, vor fi testaţi pentru SARS-CoV-2, după ce opt marinari au contractat noul coronavirus, transmite Reuters joi, scrie agerpres.

Secretarul marinei militare american Thomas Modly a declarat într-o conferinţă de presă că, deşi portavionul are capacitate operaţională deplină, el va fi dus în Guam.

Citește și : Belgia NU primește bolnavi de coronavirus din Italia sau Olanda

Modly a adăugat că USS Theodore Roosevelt poate efectua el însuşi o parte a activităţii de analizare a eşantioanelor prelevate, dar a precizat că marina americană încearcă să găsească alte laboratoare pentru procesarea celor 5.000 de teste.

Pentagonul a anunţat miercuri suspendarea timp de două luni a tuturor deplasărilor prevăzute la nivel global, printre care şi repatrierea soldaţilor americani aflaţi în teatre de război, în încercarea de a limita răspândirea epidemiei COVID-19.

Citește și : Jakarta instalează staţii pentru spălarea mâinilor şi cabine pentru dezinfectare

Secretarul american al apărării, Mark Esper, a ordonat încetarea timp de 60 de zile a tuturor deplasărilor angajaţilor civili şi militari din Departamentul Apărării şi ale familiilor acestora care locuiesc cu ei în străinătate.

Miercuri, Washingtonul a anunţat 435 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor militari şi civili ai armatei americane, familiilor lor şi subcontractanţilor Pentagonului.

Tags: coronavirusmarinaripacificSARS-CoV-2USS Theodore Roosevelt
Categorii: Știrile zilei