TOȚI norvegienii vor fi vaccinați GRATUIT împotriva coronavirusului

Publicat:

Norvegia va oferi vaccinul împotriva COVID-19 gratuit cetăţenilor săi, acesta urmând să fie inclus în programul naţional de vaccinare, a anunţat marţi guvernul de la Oslo, potrivit Reuters și agerpres.

”Dorim ca un număr cât mai mare de oameni posibil să beneficieze de oferta de a primi un vaccin sigur şi eficace. De aceea vaccinarea va fi gratuită”, a explicat într-o declaraţie premierul norvegian, Erna Solberg.


Citește și: Un gigant farma OPREȘTE testarea unui vaccin anti-COVID

”UE a încheiat până în prezent acorduri cu trei producători de vaccinuri diferiţi şi negociază acorduri cu alţi producători. Norvegia (ţara nemembră a UE, n.red.) este acoperită de aceste acorduri prin acordurile de recomercializare încheiate cu Suedia”, mai precizează declaraţia. Conform înţelegerii dintre guvernele de la Stockholm şi Oslo, Suedia va achiziţiona mai multe vaccinuri din schema de achiziţie a UE, pe care le va revinde Norvegiei.

Norvegia face parte şi din COVAX, schema globală de distribuţie a vaccinurilor împotriva COVID-19 susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), din care fac parte 171 de ţări, inclusiv China, dar fără SUA şi Rusia.

Citește și: Cehia impune noi restricții

Obiectivele programului OMS sunt să ofere un acces echitabil la vaccinurile împotriva COVID-19 deopotrivă pentru statele bogate şi cele sărace, să descurajeze o competiţie între ţări pentru obţinerea unor stocuri proprii cât mai mari de vaccin şi să fie vaccinate cu prioritate categoriile de risc în fiecare ţară.

Iniţiativa COVAX mai este gestionată, împreună cu OMS, de alianţa pentru vaccinuri GAVI şi de Coaliţia pentru Inovaţii de Răspuns Epidemic (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations – CEPI). Norvegia este un donator atât pentru GAVI, cât şi pentru CEPI, aceasta din urmă având sediul la Oslo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.