TOTUL pentru petrol! Biden ‘UITĂ’ de asasinarea lui Khashoggi şi se întâlneşte cu MbS în Arabia Saudită!

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden va efectua în luna iulie un turneu în Orientul Mijlociu ce va cuprinde şi un zbor istoric din Israel în Arabia Saudită, unde se va întâlni cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, în pofida acuzaţiilor la adresa acestuia din urmă privind asasinarea unui jurnalist, transmite AFP, potrivit agerpres.

Casa Albă a pus marţi capăt mai multor săptămâni de speculaţii şi a anunţat că Joe Biden va efectua un turneu în Israel, Cisiordania şi Arabia Saudită, între 13 şi 16 iulie.


Citeşte şi: Discuţie ‘deschisă’ şi ‘productivă’ între consilierii preşedinţilor Biden şi Xi – Black News

Aceasta va fi prima vizită a lui Biden în regiune de când este preşedinte al SUA. El va participa în Arabia Saudită şi la un summit al Consiliului de Cooperare al Golfului (GCC), ce reuneşte mai multe state arabe din regiune.

Biden va încerca să obţină din partea saudiţilor o creştere a producţiei lor de petrol, pentru a tempera în SUA creşterea preţurilor la combustibili şi inflaţia care îi ameninţă Partidului Democrat şansele la alegerile de la jumătatea mandatului care vor avea loc în noiembrie.

După invazia Rusiei asupra Ucrainei, Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de petrol, s-a opus în cadrul OPEC unei sporiri mai consistente a producţiei de petrol, în pofida presiunilor internaţionale, în special ale SUA, Marii Britanii şi Uniunii Europene, pentru a creşte producţia în vederea temperării creşterii preţului petrolului.

Întâlnirea lui Biden cu prinţul Mohammed bin Salman va marca astfel o schimbare controversată de abordare a diplomaţiei americane. Preşedintele SUA afirmase în campania sa electorală că uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în 2018 în consulatul saudit de la Istanbul a făcut din Arabia Saudită un stat ”paria”, iar serviciile americane de informaţii au concluzionat că în spatele acestui asasinat se află Mohammed bin Salman.

Vezi şi: Congresul american adoptă o lege menită să atace costurile uriaşe de transport maritim – VIDEO – Black News

Înaintea acestui turneu, Biden va participa şi la un summit online al grupului aşa-numit I2-U2, format din Israel, India, Emiratele Arabe Unite şi SUA.

În cadrul turneului, liderul de la Casa Albă va zbura direct din Israel la Jeddah, în Arabia Saudită. Va fi prima dată când un preşedinte al SUA va efectua un zbor direct dinspre Israel către o ţară arabă care nu recunoaşte statul evreu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.