Traditionalele scene de crucificare din Filipine nu vor mai avea loc din cauza coronavirusului

Publicat:

Nici o crucificare nu va avea loc în luna aprilie în Filipine în încercarea de a preveni răspândirea noului coronavirus, au anunţat autorităţile, spre dezamăgirea catolicilor fervenţi care participă la acest faimos ritual anual ce reconstituie răstignirea lui Hristos, în Vinerea Mare, informează AFP, potrivit agerpres.

“Îmi pare rău”, a declarat petru AFP Ruben Enaje, care îşi propusese să fie răstignit pentru al 34-lea an consecutiv, pentru a se pocăi pentru păcatele sale.


Citește și : Mike Pence vine cu precizări: Americanii reveniţi din Europa intră direct în carantină!

Acte de auto-flagelare şi de crucificare au loc în fiecare an în acest arhipelag predominant catolic, unde unii credincioşi se mândresc cu faptul de a retrăi patimile lui Iisus Hristos.

Filipine are o populaţie de 80 de milioane de catolici care, în cea mai mare parte, sărbătoresc la biserică, alături de familiile lor, Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a murit, potrivit tradiţiei, răstignit pe cruce.

Există însă anumite comunităţi de credincioşi care susţin că suferinţa face posibilă ispăşirea păcatelor şi obţinerea intervenţiei divine. Circa 12 de oameni acceptă în fiecare an să fie răstigniţi în Vinerea Mare în regiunea San Fernando, la nord de Manila, o practică descurajată de Conferinţa Episcopilor Catolici din Filipine, însă extrem de populară în rândul turiştilor.

Citește și : 84 de spanioli au fost răpuşi de coronavirus! Aproape 3000 sunt infectaţi!

Însă nu această instituţie este la originea anulării din acest an a acestui ritual extrem, ci noul coronavirus, care a infectat până în prezent 49 de persoane în arhipelag, potrivit cifrelor oficiale.

În încercarea de a opri răspândirea acestuia, autorităţile locale au decis anularea festivităţilor din data de 10 aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix, noutățile lunii octombrie. Top filme și seriale

Netflix, noutățile lunii octombrie. Top filme și seriale Netflix a pregătit pentru luna octombrie sezonul 2 din „The Diplomat”, un nou capitol din viaţa zbuciumată...

Muntele Everest crește în înălțime

Muntele Everest crește în înălțime Oamenii de știință au descoperit că muntele Everest, cel mai înalt din lume, crește în înălțime. Ei au încercat să...

Cum se mai ‘simte’ cafeaua noastră cea de toate zilele în 2024?

Cum se mai 'simte' cafeaua noastră cea de toate zilele în 2024? Pe 1 octombrie sărbătorim Ziua Mondială a Cafelei. E – la fel ca...

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei O bombă de producţie americană din Al Doilea Război Mondial, cu greutatea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.