Traficanţi de migranţi, CONDAMNAŢI la pedepse grele cu închisoarea în Franţa

Publicat:

Justiţia franceză a condamnat vineri la pedepse de la unul la cinci ani de închisoare cu executare zece membri ai unei reţele de imigraţie clandestine care a permis intrarea în Franţa a peste 1000 de migranţi, veniţi din Italia, informează AFP, potrivit agerpres.

Tribunalul corecţional din Lyon (regiunea est-centrală a Franţei) i-a găsit vinovaţi de asistenţă la aducerea ilicită în Franţa de străini în formă organizată, în cadrul unei reţele care pleca din Torino, în Italia.


Citeşte şi: Venezuela îşi trimite armata la graniţa cu Columbia

Majoritatea celor condamnaţi sunt originari din Africa de Vest şi au avut diferite roluri, de la şoferi şi călăuze până la comanditari ai transportului ilicit de migranţi, prin trecători şi tuneluri prin Savoia şi Alpi.

Tribunalul a interzis de asemenea accesul pe teritoriul francez timp de cinci până la 10 ani pentru patru condamnaţi de origine africană.

Citeşte şi: Secretarul american al Justiţiei critică Twitter-urile lui Trump: ‘Îmi fac munca imposibilă!’

Unul dintre condamnaţi, care a lipsit de la proces, este vizat de un mandat de arestare, iar un bărbat de origine chineză care a închiriat furgonete folosite în traficul ilegal a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru prestaţii ilicite.

Zeci de migranţi ilegali de origine africană au fost transportaţi de această reţea, cu furgonete sau cu trenul, între 2016 şi 2018 de la Torino până în regiunea pariziană, plătind sume între 300 şi 350 de euro fiecare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.