Mai mulţi traficanţi de migranţi au fost arestaţi în Pakistan

Publicat:

Mai multe persoane suspectate de trafic de migranţi au fost arestate în provincia Punjab din centrul Pakistanului, după ce 15 migranţi au fost descoperiţi morţi lângă frontiera acestei ţări cu Iranul, informează vineri dpa, potrivit agerpres.

Arestările au fost întreprinse de Agenţia Federală pentru Investigaţii (FIA) şi poliţie, în timpul unor raiduri comune efectuate în oraşele Sialkot, Gujranwala şi Gujrat în ultimele câteva zile, a precizat pentru dpa un oficial din cadrul Ministerului de Interne al Pakistanului, citat fără a-i fi dezvăluit numele.


Toate victimele provin din Punjab, cea mai populată provincie a Pakistanului, de unde majoritatea au încercat să ajungă în Europa pe drumuri terestre, cu ajutorul traficanţilor de migranţi.

Citeşte şi: Inundaţiile fac PRĂPĂD în Haiti. 5 morţi şi 10.000 de case luate de ape – VIDEO

Ministrul pakistanez de interne Ahsan Iqbal a ordonat agenţiilor de securitate să lanseze operaţiunea, a confirmat biroul său joi.

Aproape douăzeci de traficanţi de migranţi şi agenţi ai lor au fost arestaţi în două zile de raiduri, a precizat un oficial al poliţiei, adăugând că operaţiunea a fost extinsă.

Mii de tineri pakistanezi încearcă să ajungă în ţări europene precum Spania, Franţa, Italia sau Spania, în fiecare an, în speranţa unui viitor mai bun. Ei plătesc milioane unor traficanţi care să-i ducă în Europa pe căi periculoase terestre şi maritime, prin Iran, Turcia şi Grecia.

Sute de migranţi ilegali mor în timpul acestui periplu sau ajung în spatele gratiilor într-una dintre ţările aflate pe ruta lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.