Traficanţii de droguri îşi fac de cap în Ecuador! Preşedintele ţării declară stare de urgenţă

Publicat:

Preşedintele Ecuadorului, Guillermo Lasso, a declarat miercuri starea de urgenţă în provinciile Guayas şi Esmeraldas, cele mai afectate de criminalitatea legată de traficul de droguri, la o zi după un val de atentate comise de bande de traficanţi şi soldate cu cinci morţi şi doi răniţi în rândul poliţiei, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Declar stare de urgenţă în provinciile Guayas şi Esmeraldas, şi interdicţie de circulaţie începând de la ora 21:00’, a anunţat preşedintele Lasso într-un discurs transmis la radio şi televiziune.


Citeşte şi: SUA acuză Rusia că ‘nu-i pasă’ de foametea din lume – Black News

Măsura va fi în vigoare timp de 45 de zile.

Constituţia îi permite preşedintelui să declare starea de urgenţă şi să trimită armata să intervină în situaţii de tulburări interne grave.

‘Aceste acte de sabotaj şi de terorism sunt o declaraţie deschisă de război contra statului de drept, a guvernului şi contra voastră a tuturor, cetăţenii’ Ecuadorului, a mai spus preşedintele conservator, care şi-a anulat o vizită personală în SUA.

Ministerul de Interne a transmis că atacurile de marţi au făcut ‘cinci morţi în rândul poliţiştilor’ la Guayaquil (capitala provinciei Guayas) şi Duran.

Anterior, ministrul Juan Zapata anunţase că doi poliţişti au fost ucişi şi doi răniţi la Guayaquil.

Administraţia penitenciarelor (SNAI) a comunicat că opt gardieni au fost luaţi ostatici marţi pentru scurt timp la Esmeraldas (nord-vest).

Bande de traficanţi de droguri au atacat cu explozivi şi arme de foc sedii de poliţie şi benzinării ca răspuns la transferul de deţinuţi din închisoarea Guayas 1 la Guayaquil.

Potrivit autorităţilor, 61 de poliţişti au murit în acest an din cauza violenţelor.

Citeşte şi: Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri – Black News

Ecuadorul, situat între Peru şi Columbia, cei mai mari producători mondiali de cocaină, este un punct de tranzit al drogurilor având ca destinaţie Statele Unite şi Europa.

În 2021, autorităţile au confiscat un număr record de 210 tone de droguri, în principal cocaină. De la începutul anului, confiscările au însumat 160 de tone. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d’Oro pentru întreaga carieră

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d'Oro pentru întreaga carieră Celebra actriţă italiană Monica Bellucci a fost recompensată cu trofeul Globo d'Oro pentru...

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului Creatorul saudit al unui serial de animaţie...

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care...

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.