Traficul aerian pe aeroportul din Hanovra a fost reluat

Publicat:

Traficul aerian pe aeroportul din Hanovra, în nordul Germaniei, a fost reluat sâmbătă seară după ce un individ a pătruns cu maşina pe pistă în cursul după-amiezii, a anunţat poliţia locală care a respins eventualitatea unui act terorist, relatează AFP, scrie agerpres.

Reţinut rapid de forţele de ordine, şoferul, un european de circa 20 de ani şi aflat în continuare în arest, “era drogat”: teste la cocaină şi amfetamine s-au arătat pozitive, a explicat poliţia.


Citește și : Rebelii din Yemen au început să se retragă din portul Hodeida (ONU)

“Un incident de securitate s-a produs pe aeroportul din Hanovra în jurul orelor 15.40 (14.40 GMT). Un bărbat a distrus o barieră cu maşina şi a pătruns pe pistă”, a scris pe Twitter poliţia din Hanovra.

Maşina, înmatriculată în Polonia, a fost percheziţionată de anchetatorii care nu găsit nicio armă, a declarat pentru dpa un purtător de cuvânt al poliţiei.

Dacă autorităţile au exclus pista teroristă, precizând că individul a acţionat cu siguranţă singur, nu au putut explica însă gestul acestuia.

“Aeroportul din Hanovra şi-a reluat operaţiunile în jurul orei 20.05”, a anunţat poliţia într-un mesaj pe Twitter.

În cursul operaţiunilor vizând asigurarea securităţii aeroportului, o parte a Terminalului A a fost închisă, dar celelalte două terminale au rămas deschise, a precizat poliţia pentru dpa.

Citește și : Rusia şi Turcia au convenit să îşi „coordoneze” acţiunile pe teren în Siria după retragerea SUA

Avioane care urmau să aterizeze la Hanovra, circa 20 potrivit dpa, au fost îndreptate spre alte aeroporturi, a informat agenţia de presă. Cel puţin 13 decolări au fost întârziate.

În 2017, au tranzitat prin acest aeroport internaţional 5,87 milioane de pasageri, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.