X

După tragedia aviatică din Iran, toate ATR-urile companiei Aseman rămân la sol

Organizaţia aviaţiei civile din Iran a decis consemnarea la sol a avioanelor ATR ale companiei iraniene Aseman, după ce unul din aparatele acesteia s-a prăbuşit duminică într-o zonă muntoasă din sud-estul ţării, a relatat vineri televiziunea de stat de la Teheran, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Potrivit agenţiei iraniene Isna, măsura este una temporară, ‘pentru a se asigura creşterea securităţii zborurilor’, în aşteptarea rezultatelor anchetei privind prăbuşirea aeronavei ATR 72, în care şi-au pierdut viaţa 66 de persoane.

Citeşte şi: Incidente grave între ultraşi. Un poliţist spaniol a murit – VIDEO

Conform informaţiilor de pe site-ul Aseman Airlines, aceasta avea în exploatare cinci aeronave ATR 72 înainte de accident.

Aseman are interdicţie de zbor în Uniunea Europeană.

Aparatul s-a prăbuşit în munţii Zagros, la o altitudine de circa 4.000 de metri, pe timp de viscol. Carcasa avionului a fost găsită marţi, după două zile de căutări.

Autorităţile au anunţat că, din cauza menţinerii vremii nefavorabile, au suspendat până luni operaţiunile de coborâre a trupurilor victimelor. Până acum, de la locul tragediei au fost evacuate, cărate în spate de oameni, 32 de ‘pachete’ cu resturi de trupuri dezmembrate.

Citeşte şi: Presa internaţională scrie despre anunţul lui Toader cu privire la lansarea `procedurii de revocare` a procurorului-șef al DNA

Pe de altă parte, cutiile negre ale avionului nu fuseseră încă găsite până vineri după-amiază.

O echipă de anchetatori ai Biroului francez de studii şi analize pentru securitatea aviaţiei (BEA) şi ai companiei ATR a sosit marţi în Iran pentru a acorda asistenţă în investigaţia privind cauzele accidentului.

ATR este o companie deţinută în părţi egale de constructorul european Airbus şi de grupul italian Leonardo.

Tags: AirbusAseman AirlinesATRavionavion prabusitIranLeonardo.Munţii Zagrosteheran
Categorii: Sinteze