Tragedia de la Căușeni: Operatorii de la 112 ar fi anunțat pompierii

Publicat:

O înregistrare audio, publicată pe internet, arată că operatorii de la 112 ar fi anunțat pompierii, despre victimele împotmolite în zăpadă, la Coșcalia, care într-un final au murit, peste aproximativ trei ore de la primul apel.

Această discuție s-ar fi produs între operatorul 112 și dispeceratul al IGSU, după trei ore de la primul apel al victimelor. Ulterior, ar mai fi avut loc o altă discuție despre acest caz deja cu pompierii.  Aceeași înregistrare include și convorbirea făcută aproape de ora 22:00, în care echipele care au muncit la deszăpezire anunță că și-au încheiat misiunea.


Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

Fostul șef al serviciului de urgență, Liviu Oboroc, susține că acest lucru s-a întâmplat pentru că, mai întâi operatorul le-a dat victimelor numărul drumarilor, care munceau în acea zonă la deszăpezire. Ulterior, și operatorii au sunat la drumari. Când însă situația a devenit critică și era nevoie de o ambulanță s-au apelat și pompierii.

Două persoane au decedat într-un automobil blocat în nămeți. Cadavrele acestora au fost găsite luni dimineață, în jurul orei 08:35, la intrarea în localitatea Coșcalia, raionul Căușeni.

Sora bărbatului a declarat că fratele ei împreună cu soția s-au pornit la ea pentru a-i aduce un telefon ca să poată suna în caz de urgență.

Totodată, Serviciul de Urgență 112 a confirmat că a recepționat un apel din partea cuplului.

Fiica și ginerele cuplului susțin că tragedia putea fi evitată dacă autoritățile reacționau prompt.

Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

În urma urgiei care a luat viața oamenilor, premierul Dorin Recean a cerut demisia șefului Serviciului de Urgență 112.

Cu declarații despre cazul de la Coșcalia a venit și ministrul de Interne, Adrian Efros, în cadrul unei conferințe de presă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.