La un după tragedie, Germania recunoaşte că nu era ‘pregătită corespunzător’ pentru atacul de la Berlin

Publicat:

Autorităţile germane “nu erau pregătite corespunzător” pentru atacul de la Târgul de Crăciun de la Berlin, a afirmat marţi ministrul Justiţiei, Heiko Maas, la împlinirea unui an de la atentatul terorist, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Nu eram pregătiţi corespunzător pentru consecinţele unui astfel de atac terorist asupra celor afectaţi”, a scris Maas într-un editorial apărut în ziarul Tagesspiegel.


Citeşte şi: Trenul DERAIAT în SUA circula cu 128 km/h pe un segment limitat la 48 km/h – FOTO/VIDEO

“Pentru asta, nu putem decât să prezentăm scuze victimelor şi celor rămaşi în urmă”, a adăugat el.

Autorităţile din Berlin marchează marţi un an de la atacul terorist cu camionul de la un Târg de Crăciun din capitală, soldat cu moartea a 12 persoane.

În amintirea victimelor este inaugurat marţi un memorial în piaţa Breitscheidplatz. Linia de bronz lungă de 17 metri gravată în asfalt urmăreşte să simbolizeze rana pe care atacul a lăsat-o în vieţile apropiaţilor victimelor.

În plus, numele victimelor au fost gravate pe scările Bisericii Memoriale Kaiser Wilhelm, care este amplasată în piaţă.

Citeşte şi: Ruşii de la Kaspersky Lab au dat în judecată administraţia Trump

Luni, Angela Merkel i-a primit la cancelarie pe membrii familiilor persoanelor ucise în atac, în prima sa întâlnire cu acest grup după criticile privind lipsa sa de răspuns la respectivele decese.

Întâlnirea, care a durat mai mult decât cele două ore alocate, a avut loc la două săptămâni după ce membri ai familiilor i-au trimis Angelei Merkel o scrisoare deschisă în care au descris atacul ca fiind “o consecinţă tragică a inacţiunii politice a guvernului dvs.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.