X

Tragedie în Franța. Un bărbat și-a ucis soția și copiii și apoi a atacat trecători pe stradă

Tragedie în Franța. Un bărbat și-a ucis soția și copiii și apoi a atacat trecători pe stradă

Un bărbat cu un istoric de probleme psihiatrice şi-a înjunghiat mortal soţia şi pe cei doi copii mici ai lor la Mormant, un orăşel liniştit din regiunea Seine-et-Marne din apropierea Parisului, apoi a rănit două persoane pe stradă înainte de a fi arestat, relatează AFP.

Bărbatul a fost arestat sâmbătă în jurul orei locale 6.30 de către un poliţist care se îndrepta spre serviciu, în timp ce suspectul ataca oamenii cu un cuţit pe străzile acestui oraş cu 5 000 de locuitori, situat la 60 de kilometri sud-est de Paris. Un trecător a fost rănit la braţ şi altul la gât, ambele răni fiind „fără consecinţe grave”, a declarat pentru AFP Jean-Michel Bourlès, procurorul general, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

După ce a fost arestat, bărbatul i-a mărturisit poliţistului că şi-a ucis soţia şi pe cei doi copii. Jandarmii au descoperit ulterior la domiciliul acestuia cele trei victime, partenera sa şi cei doi copii ai lor, în vârstă de 22 de luni şi respectiv cinci ani, toţi fiind ucişi prin înjunghiere.

Vârstele bărbatului şi ale partenerei sale nu au fost furnizate.

Suspectul nu avea antecedente penale, dar avea „antecedente psihiatrice”. El se află în prezent în spital pentru a se verifica dacă starea sa este compatibilă cu custodia poliţiei.

Evenimentele au avut loc într-un cartier muncitoresc al oraşului, într-un bloc de locuinţe sociale cu între şase şi opt apartamente. „Am auzit strigăte în jurul orei 3 sau 4 dimineaţa”, a declarat pentru AFP o vecină în vârstă, a cărei fiică o ducea în altă parte. În jurul orei 7 dimineaţa, „mi-am scos câinele afară şi am văzut toată poliţia şi totul”, a povestit ea.

Duminică, primăria va deschide o unitate de primire medico-psihologică, începând cu ora 10.00, în sala de şedinţe din sat, „pentru toate persoanele, vecinii care simt nevoia să se exprime sau să discute cu profesionişti”, potrivit primarului.

Ancheta a fost deschisă pentru omucidere intenţionată şi violenţă intenţionată cu o armă, potrivit procurorului general.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

În medie, o femeie este ucisă la fiecare trei zile în Franţa. Potrivit Ministerului Justiţiei, au fost 94 în 2023, faţă de 118 în 2022.

Potrivit Serviciului Ministerial de Statistică pentru Securitate Internă (SSMSI), 60 de minori au avut o moarte violentă în familie în 2022, faţă de 49 în 2021. În 2023, mai mult de 60 de copii au fost ucişi de părinţii lor, potrivit La Voix de l’Enfant, o asociaţie care întocmeşte o numărătoare pe baza cazurilor raportate în mass-media.

Tags: franta
Externe