Tragedie la Bălți: Un copil s-a ales cu o comoție cerebrală după ce a căzut de pe un tobogan gonflabil

Publicat:

Tragedie la Bălți: Un copil s-a ales cu o comoție cerebrală după ce a căzut de pe un tobogan gonflabil

Un copil de 8 ani a ajuns la Spitalul Clinic din Bălți, după ce a căzut de pe un tobogan gonflabil, instalat în centrul orașului. Copilul s-a ales cu o comoție cerebrală și rămâne internat până se va recupera, scrie tvn.md.

„ – Cine va răspunde pentru asta? Eu am o întrebare, de ce dacă se întâmplă așa incident, de ce nu s-a telefonat pe loc la 112, a venit repede salvarea a dus copilul și se dorește să se ascundă acest caz”, spune Maxim Moroșan, potrivit unimedia.info.


Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Responsabilii de funcționarea instalațiilor au refuzat să discute cu presa.

„ – Am dori un pic să discutăm.
– Nu, nu, nu e pe loc.
– Cine e administrator, cu cine putem discuta.
– Nu știu.
– Nu este vreun administrator aici cu cine putem să discutăm?
– Nu.”

Unii consilieri municipali acuză primăria de neglijență.

„Această istorie s-a mai repetat în luna februarie. Atunci, de asemenea, tehnica securității a ridicat întrebări printre consilierii municipali și societate. A fost inițiată o comisie care trebuia să investigheze aceste încălcări. Au fost identificate încălcări grave, în legătură cu ce a fost trasă la răspundere și administrația. La ședința trecută a consiliul municipal am decis că această companie Flower Event, să-i spunem pe nume, care este specializată în comercializarea florilor, nu are dreptul să instaleze carusele pentru copii aici”, a declarat consilierul municipaL Serghei Gramma.

Oamenii spun că asemenea instalații trebuie, însă respectarea normelor de securitate sunt necesare pentru a nu pune în pericol siguranța copiilor:

„Trebuia să-l verifice pentru ca să lucreze bine, astfel copiii nu aveau să ajungă la spital.”

„Eu cred că este o tragedie. Măsurile de siguranță trebuie să fie întărite, mai ales că sunt copii, este un carusel periculos.”

„Nu este sigur. – Eu ți-am spus că caruselul este ruginit și scârțiie. Chiar copilul meu mi-a spus despre aceasta că nu este sigur și că scârțiie acest „carusel” dragon.”

Purtătoarea de cuvânt a primăriei a declarat pentru TV Nord că instituția nu este responsabilă de administrarea caruselelor.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„Parcul de distracții instalat pe piața Vasile Alecsandri este gestionat de un agent economic. Referitor la incidentul care a avut loc – vă îndemnăm să vă adresați persoanelor responsabile. Menționăm faptul că, Primăria Municipiului Bălți nu gestionează parcul de distracții de pe piața Vasile Alecsandri”, a notat purtătoarea de cuvânt a primăriei Bălți, Irina Smirnova.

La câteva ore de la incident, toboganul a fost pregătit de responsabili pentru a fi repornit din nou.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Banksy ‘eliberează’ animalele într-un mural la Grădina Zoologică din Londra, ultimul din serie

Banksy 'eliberează' animalele într-un mural la Grădina Zoologică din Londra, ultimul din serie Artistul stradal Banksy a confirmat marţi al nouălea mural - probabil şi...

Un norvegian a urcat de două ori fără bilet în avion la Munchen

Un norvegian a urcat de două ori fără bilet în avion la Munchen Un norvegian temerar a reuşit să se îmbarce fără bilet două zile...

Consumul excesiv de canabis poate crește riscul de cancere de cap și gât

Consumul excesiv de canabis poate crește riscul de cancere de cap și gât Un nou studiu, care a analizat vreme 20 de ani date medicale...

Fastingul poate determina modificări ale creierului. Cercetătorii explică ce se întâmplă când ții post intermitent

Fastingul poate determina modificări ale creierului. Cercetătorii explică ce se întâmplă când ții post intermitent În încearcarea de a găsi soluții la actuala criză a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.