X

Tragedie la Bălți: Un copil s-a ales cu o comoție cerebrală după ce a căzut de pe un tobogan gonflabil

Tragedie la Bălți: Un copil s-a ales cu o comoție cerebrală după ce a căzut de pe un tobogan gonflabil

Un copil de 8 ani a ajuns la Spitalul Clinic din Bălți, după ce a căzut de pe un tobogan gonflabil, instalat în centrul orașului. Copilul s-a ales cu o comoție cerebrală și rămâne internat până se va recupera, scrie tvn.md.

„ – Cine va răspunde pentru asta? Eu am o întrebare, de ce dacă se întâmplă așa incident, de ce nu s-a telefonat pe loc la 112, a venit repede salvarea a dus copilul și se dorește să se ascundă acest caz”, spune Maxim Moroșan, potrivit unimedia.info.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Responsabilii de funcționarea instalațiilor au refuzat să discute cu presa.

„ – Am dori un pic să discutăm.
– Nu, nu, nu e pe loc.
– Cine e administrator, cu cine putem discuta.
– Nu știu.
– Nu este vreun administrator aici cu cine putem să discutăm?
– Nu.”

Unii consilieri municipali acuză primăria de neglijență.

„Această istorie s-a mai repetat în luna februarie. Atunci, de asemenea, tehnica securității a ridicat întrebări printre consilierii municipali și societate. A fost inițiată o comisie care trebuia să investigheze aceste încălcări. Au fost identificate încălcări grave, în legătură cu ce a fost trasă la răspundere și administrația. La ședința trecută a consiliul municipal am decis că această companie Flower Event, să-i spunem pe nume, care este specializată în comercializarea florilor, nu are dreptul să instaleze carusele pentru copii aici”, a declarat consilierul municipaL Serghei Gramma.

Oamenii spun că asemenea instalații trebuie, însă respectarea normelor de securitate sunt necesare pentru a nu pune în pericol siguranța copiilor:

„Trebuia să-l verifice pentru ca să lucreze bine, astfel copiii nu aveau să ajungă la spital.”

„Eu cred că este o tragedie. Măsurile de siguranță trebuie să fie întărite, mai ales că sunt copii, este un carusel periculos.”

„Nu este sigur. – Eu ți-am spus că caruselul este ruginit și scârțiie. Chiar copilul meu mi-a spus despre aceasta că nu este sigur și că scârțiie acest „carusel” dragon.”

Purtătoarea de cuvânt a primăriei a declarat pentru TV Nord că instituția nu este responsabilă de administrarea caruselelor.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„Parcul de distracții instalat pe piața Vasile Alecsandri este gestionat de un agent economic. Referitor la incidentul care a avut loc – vă îndemnăm să vă adresați persoanelor responsabile. Menționăm faptul că, Primăria Municipiului Bălți nu gestionează parcul de distracții de pe piața Vasile Alecsandri”, a notat purtătoarea de cuvânt a primăriei Bălți, Irina Smirnova.

La câteva ore de la incident, toboganul a fost pregătit de responsabili pentru a fi repornit din nou.

 

Tags: BalţiMaxim Moroșantobogan
Social