X

Transapuseana, cel mai scump drum judeţean din România, va fi recepţionat luna aceasta

Transapuseana, cel mai scump drum judeţean din România, va fi recepţionat luna aceasta

Transapuseana sau DJ 107 I, una dintre cele mai mari investiții într-un drum județean din România, cu o valoare totală a proiectului de circa 73 milioane euro, mare parte din fonduri europene, a fost finalizată, conform Ziarulunirea.ro.

 

Conform publicației locale, reprezentanții constructorului Elis Pavaje și cei ai Consiliului Județean Alba au declarat că până la finalul lunii septembrie se va realiza recepția lotului 2.

Transapuseana, în lungime de 78 de km, străbate culmile Munților Trascău, fiind unul din cele mai spectaculoase drumuri montane din România și face legătura între municipiul Aiud (autostrada A10) și zona Bucium (Abrud – DN 74).

Drumul străbate una dintre cele mai sărace zone din România, de la Aiud – Râmeț – Ponor – Mogoș – Bucium și ar putea fi o oportunitate pentru dezvoltarea economică și turistică a zonei. Drumul este și  o atracție pentru motocicliști.

Primul lot din Transapuseana, cu o lungime de 43 de km a fost finalizat în anul 2023, iar lotul 2, cu o lungime de 35 de km, între Ponor și Bucium (Abrud DN 74), va fi recepționat până la finalul lunii septembrie.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Hațegan, a declarat pentru ziarulunirea.ro că recepția lotului 2 se va face la sfârșitul lunii septembrie 2024.

Tags: cel mai scumpdrumRomaniaTransapuseana
Categorii: Știrile zileiU.E.