Transformarea prințului Harry într-un HIPIOT californian este acum completă. Păcat că nimeni nu știe despre ce este vorba

Publicat:

Editorial semnat de Michael Deacon şi publicat de The Telegraph.

Ducele are două noi locuri de muncă, și nu am nici cea mai vagă idee despre ceea ce implică asta, dar eu sunt sigur că va fi mare la “revoluționarea măiestroasă a clienților”


Te simți vreodată ca și cum ai pierde legătura cu lumea modernă? De parcă toată lumea – sau cel puțin toți cei mai tineri – vorbește brusc o limbă nouă misterioasă pe care nu o înțelegi?

În orice caz, așa m-am simțit miercuri, când citeam despre cele două noi locuri de muncă ale ducelui de Sussex.

Tot ceea ce spun este că, pentru viața mea, nu pot lega cap-coadă din ceea ce se ocupă el sau noii săi angajatori.

Citeşte şi: Prinţul Harry ŞI-A GĂSIT de MUNCĂ în San Francisco – Black News

În primul rând, Ducele va lucra pentru BetterUp Inc, o firmă californiană specializată într-un fel de coaching de viață corporativ. Iată cum se descrie: obiectivele sale, aparent, sunt „să ajute oamenii să devină cea mai bună versiune a lor”, „creșterea pionieratului pentru întreaga persoană” și să „reformuleze modul în care ne gândim la dezvoltarea umană”. Între timp, valorile sale declarate includ „curaj (îndrăznește des și foarte mult)”, „poftă (ceea ce te deosebește ne face unici)” și „măiestrie”.

Ce este ‘măiestria’, mă tem că nu sunt pe deplin sigur. Sună ca o formă de ceramică pe computer sau tricotat neutru în funcție de gen.

Ducele așteaptă cu nerăbdare să se alăture „unui loc de muncă autentic în care oamenii își aduc întregul sine la masă”. Șeful executiv este încântat că l-a angajat, deoarece toată lumea de la firmă este „energizată de modelul său de inspirație și impact prin acțiune”.

Deci, ce anume va face ducele în noul său rol? Din nou, mă tem că sunt în ‘ceaţă’. Tot ce știu este că funcția sa va fi „Chief Impact Officer” și că, în propriile cuvinte ale ducelui, el va „stimula promovarea și conștientizarea capacității mentale” și „îndruma misiunea socială și impactul BetterUp pentru a aduce știința de performanță de vârf și potențial uman în mâinile oamenilor din întreaga lume ”.

Acum, nu mă îndoiesc că ducele se va dovedi o alegere excelentă pentru firmă. El va face tot ce îi stă în putință pentru a-i ajuta pe clienții noului său angajator să-și revoluționeze meseria și să aibă un impact pozitiv asupra potențialului lor uman la scară largă. În fiecare zi, fără greș, își va aduce sinele deplin la masă. Fără tăgăduinţă. Fara jumatati de masura. Clienții și colegii se vor bucura de un acces de neegalat la 100% din sinele Ducelui.

Chiar și așa, nu pot să nu simt că această poveste este încă o dovadă a unei prăpăstii culturale în creștere între America și Marea Britanie. Mai mult ca oricând, suntem două națiuni împărțite printr-o limbă comună.

M-am gândit la fel de mult în urmă cu câteva săptămâni, când mă uitam la ducele și soția sa intervievaţi, lângă noua lor casă californiană, de Oprah Winfrey. Tot timpul s-a vorbit despre „rostirea adevărului tău”, „întinderea mâinii”, „ceea ce ne împărtășești” și restul.

Așa cum am scris la acea vreme, americanilor – sau cel puțin californienilor – fraze ca acestea sună perfect normal pentru ei. Cei mai mulți dintre noi, în Marea Britanie, suntem lăsați să ne zvârcolim sau să ne punem mâna în cap. Pentru noi, este desconcertant: jargonul bombastic al comunicatelor de presă ale corporaţiilor, amestecat improbabil cu gălăgie înțepenitoare a cărților de auto-ajutor. Nu o înțelegem.

Ducesa de Sussex, desigur, și-a petrecut copilăria în California, așa că a crescut vorbind acest gen de limbă. Dar acum, se pare, ducele este fluent și el. Și să auzi asta de la cineva născut în familia regală ar putea să dureze ceva timp până să te obișnuieşti.

La urma urmei, nu are prea multe ca precedent istoric. Regina Victoria nu a predicat beneficiile unei atenții globale. Mary I nu s-a dedicat construirii unei culturi diverse și incluzive. Henric al VIII-lea nu s-a rupt de Roma, astfel încât să poată extinde o comunitate globală de conducere a gândirii. Ei bine, presupun că a făcut-o într-un fel. Dar probabil că nu ar fi spus-o în atâtea cuvinte.

În timp ce încă încercam să-mi bat capul în jurul primului loc de muncă al ducelui, s-a dat vestea că va primi un al doilea job. I s-a cerut să se alăture „Comisiei privind tulburările informaționale”, care a fost înființată de Aspen Institute din Washington, DC pentru a combate apariția știrilor false.

Citeşte şi: Prinţul Harry s-a angajat în lupta discriminării la Aspen Institute – Black News

Asta mi s-a părut suficient de clar – cel puțin, până când am citit declarația Ducelui despre asta. El a declarat că problema necesită „un răspuns multipartit din partea vocilor de apărare” și a promis că va lucra la „o abordare orientată spre soluții”.

Mă tem că nici acum nu sunt complet sigur de ce înseamnă asta. Totuși, felicitări pentru ambele sale noi roluri. Cel puțin, este clar că vrea să ajute oamenii. Și nu mai poate exista un scop nobil.

Deci, cel mai bun noroc pentru el, în misiunea sa de a crea excelență, de a ridica dialoguri critice și a crește pionieratul pentru întreaga persoană. Lasă-l să îndrăznească des și foarte mult. Fie ca sinele său să fie pentru totdeauna plin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina Rusia a afirmat marţi că a distrus cinci avioane...

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei ‘păci juste’

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei 'păci juste' Premierul ungar Viktor Orban, care a efectuat...

Comisia Europeană ‘avertizează’ România: somație pentru București

Comisia Europeană 'avertizează' România: somație pentru București Comisia Europeană va cere statelor membre luna aceasta să își trimită urgent planurile pe termen lung de climă...

Rusia se grăbeşte să-şi construiască o nouă staţie spaţială

Rusia se grăbeşte să-şi construiască o nouă staţie spaţială Rusia are drept obiectiv construcţia segmentului principal compus din patru module al noii sale staţii spaţiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.