X

Transhumanţă de COŞMAR în Norvegia. Peste 100 de reni au fost ucişi de trenuri

Peste sută de reni au fost ucişi de trenuri în câteva zile în nordul Norvegiei – o adevărată “baie de sânge”, legată de transhumanţa de iarnă, a informat postul norvegian NRK, citat luni de AFP, potrivit agerpres.

Cel mai sângeros episod a avut loc sâmbătă atunci când un tren de marfă a ucis 65 de reni aflaţi pe o cale ferată. Cu câteva zile înainte, alte 41 de animale au fost descoperite lovite de trenuri, a raportat NRK duminică seara.

AFP

Citeşte şi: Accident feroviar GRAV în Belgia. Doi oameni au murit şi şapte sunt răniţi – FOTO

Urmările dramei de sâmbătă au fost surprinse pe peliculă de regizorul de film documentar Jon Erling Utsi: fotografiile sale arată animale cu membrele dizlocate întinse pe zăpada murdară de sânge, dintre care unele încă în viaţă, care trebuiau împuşcate. “Era un coşmar de privit. O baie de sânge întinsă pe mai mulţi kilometri”, a indicat el pentru NRK.

Între 2013 şi 2016, peste 2.000 de reni şi-au pierdut viaţa pe aceeaşi cale ferată din nordul ţării. În acest context, fermierii cer operatorului feroviar amplasarea unui grilaj de-a lungul liniei, însă finanţarea acestei măsuri se lasă aşteptată.

Tags: Jon Erling UtsiNorvegiarenitranshumanţă
Categorii: Diaspora