X

Transnistria poate contribui la integrarea europeană a țării

Transnistria poate contribui la integrarea europeană a țării

Agenții economici, cetățenii și societatea civilă din stânga Nistrului au libertatea să vină cu propuneri și inițiative pentru a sprijini procesul de integrare europeană a Moldovei, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

„Noi cu siguranță vom fi deschiși pentru a utiliza această nouă oportunitate pentru a aduce regiunea transnistreană în câmpul constituțional al Republicii Moldova să nu irosim această oportunitate enormă, odată de regiunea transnistreană a Republicii Moldova va obține anumite beneficii noi de pe urma acestor”, susține Mihail Popșoi, transmite  radiomoldova.md.

Citeşte şi: Punctele cheie ale acordului privind reforma politicii UE de azil şi migraţie – Stiripesurse.md

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, aceste beneficii trebuie să vină la pachet cu reintegrarea țării.

Transnistria poate contribui la integrarea europeană a țării

„30 de ani am fost ostaticii acestui conflict, acest conflict nu ne-a permis să ne dezvoltăm suficient”, a mai menționat Mihail Popșoi.

De asemenea, acesta a precizat că înainte ca negocierile de aderare cu UE să înceapă la modul practic, este nevoie de o nouă evaluare a îndeplinirii de către Republica Moldova a recomandărilor primite de la Comisia Europeană în noiembrie și apoi – stabilirea unui cadru de negocieri.

Tags: Mihail PopșoiTransnistria
Politică