X

Transportatorii ameninţă că vor organiza proteste

Transportatorii ameninţă că vor organiza proteste

Reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto cer o întrevedere cu premierul Dorin Recean şi ajustarea legislaţiei din domeniu care a fost recent modificată. În caz contrar, ameninţă că vor organiza proteste. Reprezentanţii Guvernului spun că noile reglementări au fost necesare pentru confortul şi siguranţa pasagerilor şi pentru modernizarea sistemului de transport.

În scrisoarea adresată autorităţilor, transportatorii au evidenţiat patru probleme de bază – reglementarea tarifară, fiscalizarea, activitatea AUTOgărilor şi autorizaţiile de transport, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

OLEG ALEXA, preşedinte, Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto: „Noi vedem că intenţia ceea de a ne deposeda de rute cu paşi mici se realizează. Aceasta a fost ultima picătură pe lângă toate celelalte probleme. A doua problemă ţine de aparatul de casă. La noi s-a elaborat mecanismul în aşa fel, încât noi să fim obligaţi să cumpărăm doar un singur tip de aparat de casă. Al treilea subiect ţine de metodologia de calcul a tarifelor”.

Guvernului a anunțat că toare reglementările au fost luate pentru a îmbunătăţi condiţiile de călătorie.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Tags: Dorin ReceanprotesteTransportatori
Social