Transportatorii amenință cu proteste

Publicat:

Reprezentanții transportatorilor sunt indignați de faptul că proiectul de modificare a Codului Transporturilor Rutiere (CTR) nu a fost supus consultărilor publice conform tuturor rigorilor, ci a fost oferit un termen de trei zile.

Astfel, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) se declară nemulțumită de faptul că marți, 31 octombrie, acest proiect este inclus în agenda ședinței Grupului de lucru al Comisiei de Stat pentru reglementarea activității de întreprinzător.


Citește și : Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

„Acest fapt denotă că MIDR împreună cu Cancelaria de Stat nici nu au de gând să examineze obiecțiile transportatorilor. Proiectul elaborat și prezentat de MIDR conține prevederi care contravin principiilor legislației europene în domeniul transporturilor și angajamentelor asumate de Republica Moldova de ajustare a legislației naționale la cea europeană. Analiza impactului de reglementare conține afirmația stranie a MIDR precum că acest proiect nu necesită a fi supus expertizei de compatibilitate cu legislația europeană”, a declat președintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa.

Potrivit reprezentanților transportatorilor, acest lucru va duce la deposedarea de afaceri și subordonarea politică a domeniului transporturilor rutiere.

„Prin acest proiect, de asemenea, se favorizează schemele de corupție din ANTA, se menține și se legalizează abuzurile grupării Vîlcu-Andronachi care continuă să gestioneze majoritatea gărilor din țară, se instituie pârghii de amestec în activitatea de afaceri și obstacole în activitatea de transport, toate fiind incompatibile cu legislația europeană”, se arată în mesajul APOTA.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Reprezentanții APOTA sunt supărați că propunerile venite din partea transportatorilor, toate bazate pe legislația UE, au fost respinse de către MIDR. În acest sens, reprezentanții Asociației afirmă că vor ieși la proteste împotriva inițiativei Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta Fostul Prim-ministru, Ion Chicu, întreabă dacă rectificarea Bugetului de Stat prin Decizie-protocolară, adică fără...

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat...

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian...

Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual

Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual Aleșii poporului au ratificat astăzi Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual, comunică MOLDPRES. Convenția subliniază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.