Transportau potențiali recruți din Ucraina în Transnistria. Serviciile secrete au anihilat gruparea

Publicat:

Transportau potențiali recruți din Ucraina în Transnistria. Serviciile secrete au anihilat gruparea

Serviciile secrete din Ucraina și R. Moldova, în cadrul unei misiuni comune, au anihilat o grupare care transporta potențiali recruți din Ucraina în regiunea separatistă transnistreană.

Citește și: Cine „fură” și cine „aiurește”? Scandal ca între autorități


Persoanele implicate „ajutau” cetățeni ucraineni pasibili de recrutare în Ucraina să fugă din țară.

Traseul trecea de pe teritoriul regiunii Odesa până în regiunea separatistă transnistreană, de unde cetățenii ucraineni puteau ajunge oriunde în Moldova.

Costul unui „bilet de evadare” putea să ajungă și până la era de până la 5 000 de dolari americani, în funcție de urgența plecării.

În urma unei operațiuni speciale comune, forțele de ordine au reținut în Republica Moldova doi membri ai grupării în timp ce însoțeau un grup de cetățeni ucraineni.

Alți doi membri ai grupării au fost identificați la Odesa în timp ce se pregăteau să însoțească un nou grup de potențiali recruți.

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei, membrii grupului infracțional își identificau clienții prin intermediul canalelor de Telegram.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un copil din R. Moldova se afla pe masa de operații în momentul atacului la spitalul de copii din Kiev

Un copil din R. Moldova se afla pe masa de operații în momentul atacului la spitalul de copii din Kiev Un copil din Republica Moldova...

Creștere alarmantă a apelurilor la 112 în ultimele zile

Creștere alarmantă a apelurilor la 112 în ultimele zile Numărul apelurilor telefonice la Serviciul 112 a crescut cu 15% în ultimele zile, atingând aproximativ 7...

O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice

O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice Una dintre cele patru unităţi ale centralei nucleare Rostov din...

Spitalul raional Cimișlia, echipat cu un sistem de radiografie și radioscopie digitală

Spitalul raional Cimișlia, echipat cu un sistem de radiografie și radioscopie digitală Spitalul raional Cimișlia și-a fortificat capacitatea de diagnostic și tratament prin instalarea unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.