Trecerile ilegale ale frontierelor externe ale UE, la cel mai înalt nivel din 2016

Publicat:

Trecerile ilegale ale frontierelor externe ale UE de către migranţi s-au înmulţit puternic în primul trimestru din 2022, atingând nivelul lor cel mai ridicat din 2016, potrivit cifrelor date publicităţii marţi de Agenţia europeană pentru poliţia de frontieră şi garda de coastă (Frontex), relatează AFP, potrivit agerpres.  

Peste 40.300 de treceri ilegale au fost detectate între ianuarie şi martie, în creştere cu 57% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021, potrivit cifrelor preliminare ale Frontex.


Citește și : Aproximativ 2,84 milioane de refugiaţi din Ucraina au ajuns în Polonia de la începutul războiului

Aceste treceri ilegale au atins numărul de 284.525 în primul trimestru din 2016, în contextul crizei migraţiei din 2015.

În luna martie din 2022, numărul acestora a crescut cu 29% (aproape 11.700) în comparaţie cu martie 2021, subliniază agenţia, precizând că o trecere a frontierei poate fi comisă în mai multe rânduri de aceeaşi persoană.

Pentru zona Mediteranei de Est, acestea cu crescut cu 132% (peste 7.000) în comparaţie cu primul trimestru 2021, în special via Cipru, unde Frontex a înregistrat o triplare (peste 5.100) în cursul primelor trei luni în comparaţie cu primul trimestru al anului trecut.

Ruta Balcanilor occidentali reprezintă aproape jumătate din trecerile ilegale, cu o creştere de 115% (peste 18.300, cu o triplare în martie, 6.650). Trecerile comise de migranţi proveniţi din Africa occidentală au cunoscut o creştere de 70% (circa 5.850).

Numărul migranţilor care au încercat să treacă Canalul Mânecii spre Marea Britanie în primul trimestru s-a triplat în raport cu aceeaşi perioadă din 2021: circa 8.900, în creştere cu 190%. Jumătate dintre aceste tentative de treceri au fost împiedicate, iar cealaltă s-a finalizat cu salvări pe mare.

Citește și : Zelenski anunţă începutul ofensivei ruse în estului Ucrainei

La frontierele terestre ale flancului estic al UE, trecerile ilegale au crescut de opt ori, ridicându-se la 950, în principal în martie (peste 600), după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina din cauza persoanelor care au fugit de război şi care nu au trecut prin posturile de trecere a frontierei, potrivit Frontex.

“Vasta majoritate a ucrainenilor a intrat legal” în UE, subliniază agenţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.