X

Trei agenţi de poliţie, răniţi într-un atac terorist comis într-o suburbie a oraşului israelian Tel Aviv

Trei agenţi de poliţie au fost răniţi, vineri, după ce au fost atacaţi cu un vehicul de un militant islamist, într-o suburbie a oraşului israelian Tel Aviv, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate israeliene, precizând că autorul atacului a fost împuşcat mortal, informează mediafax.

Atacul a avut loc într-o parcare privată din localitatea israeliană Kfar Qasem, cu populaţie majoritar de etnie arabă, situată la periferia estică a oraşului Tel Aviv, informează cotidianul The Times of Israel.

Citește și : Zelenski are nevoie de succese militare pentru consolidarea sprijinului occidental

Autorul atacului a chemat un echipaj de poliţie sub pretextul că a fost agresat. A încercat să deschidă focul asupra agenţilor de poliţie, să îi atace cu sticle incendiare şi i-a lovit cu maşina. Trei agenţi de poliţie au fost răniţi.

Agresorul, un israelian de etnie arabă identificat ca Naim B., a fost împuşcat mortal de poliţişti. Autorităţile israeliene consideră incidentul act terorist şi încearcă să afle motivele agresorului.

Citește și : Rusia critică UE pentru că a acordat Bosniei statutul de candidat la aderare

Tensiunile s-au amplificat în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est în ultimul an, iar armata israeliană a lansat o serie de operaţiuni de securitate după numeroase atacuri antiisraeliene soldate cu 31 de morţi. Operaţiunile serviciilor de securitate israeliene s-au soldat cu cel puţin 156 de morţi în rândul palestinienilor, iar aproximativ 2.500 de suspecţi islamişti au fost arestaţi.

Tags: atacierusalimisraeltel aviv
Categorii: Sinteze