Trei americani puşi sub acuzare pentru atacarea unei moschei din Minnesota

Publicat:

Trei bărbaţi din statul american Illinois au fost puşi sub acuzare joi pentru un atac cu bombă împotriva unei moschei, în apropiere de Minneapolis, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Michael McWhorter, 29 de ani, Joe Morris, 23 de ani, şi Michael B. Hari, 47, de ani, originari din Clarence, o comunitate rurală, sunt acuzaţi de comiterea unui atac cu bombă artizanală la Centrul Islamic Dar al-Farooq din Bloomington, Minnesota, la data de 5 august.


Citeşte şi: Presa internaţională despre condamnarea lui Liviu Dragnea

Explozia a provocat avarierea imobilului, dar nu s-a soldat cu victime, a precizat Biroul procurorului din Minnesota, într-un comunicat.

Conform procurorului Erica MacDonald, cei trei inculpaţi ar fi ‘plănuit şi executat un plan cu scopul precis de a răspândi teamă şi a ameninţa un drept fundamental acordat tuturor, dreptul la libertate religioasă’.

Moscheea Dar al-Farooq este frecventată în majoritate de somalezi din zona oraşului Minneapolis.

Minnesota are cea mai numeroasă comunitate somaleză din Statele Unite, conform celui mai recent recensământ.

Citeşte şi: Coreea de Nord a distrus patru situri de testări balistice

Potrivit procurorilor, Morris a spart cu un baros un geam al centrului islamic în dimineaţa zilei de 5 august, în timp ce credincioşii se adunau pentru rugăciune, şi a aruncat o canistră cu benzină în biroul imamului. McWhorter a aprins fitilul unei bombe improvizate într-o ţeavă, construită de Hari, care a aruncat-o în birou. Ei au fugit de la locul faptei cu o camionetă.

Cei trei suspecţi au fost arestaţi în martie de agenţi FBI în Illinois şi sunt în continuare încarceraţi. Ei au mai fost inculpaţi pentru posesie de arme de asalt şi pentru tentativă de atac cu bombă împotriva unei clinici unde se practică întreruperi de sarcină, în Champaign, Illinois, la 7 noiembrie.

Numărul incidentelor antimusulmane a înregistrat o creştere puternică în SUA după alegerile prezidenţiale din 2016, potrivit Consiliului pentru relaţii americano-islamice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Justiția iraniană a redus la jumătate pedeapsa cântăreţului Shervin Hajipour

Justiția iraniană a redus la jumătate pedeapsa cântăreţului Shervin Hajipour O curte de apel iraniană a redus la jumătate pedeapsa de trei ani de închisoare...

Pachete cu cocaină în valoare de 1 milion de dolari au ajuns pe o plajă din Florida în timpul furtunii Debby

Pachete cu cocaină în valoare de 1 milion de dolari au ajuns pe o plajă din Florida în timpul furtunii Debby Mai multe pachete care...

JO Paris 2024 – Tom Cruise, formaţiile franceze Phoenix şi Air vor participa la ceremonia de închidere

JO Paris 2024 - Tom Cruise, formaţiile franceze Phoenix şi Air vor participa la ceremonia de închidere După ceremonia de deschidere din 26 iulie, care...

Cineastul David Lynch spune că este prea bolnav pentru a mai regiza personal filme

Cineastul David Lynch spune că este prea bolnav pentru a mai regiza personal filme Cineastul David Lynch a declarat că acum este prea bolnav pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.