X

Trei angajaţi ai agenţiei turce de presă Anadolu au fost arestaţi la Cairo

Trei angajaţi ai agenţiei turce de presă Anadolu au fost arestaţi la Cairo, informează DPA, scrie agerpres.

Cei trei – directorul administrativ, cetăţean turc, şi doi egipteni cu funcţii neprecizate – au fost duşi spre o destinaţie necunoscută miercuri dimineaţa, după o percheziţie la sediul din capitala egipteană, a transmis Anadolu.

Citește și : Un nou tir de rachete, lansate din Fâşia Gaza spre Israel

Ministerul turc de externe a condamnat “raidul forţelor de securitate egiptene”, considerându-l un “act de hărţuire şi intimidare”. “Aşteptăm din partea autorităţilor egiptene eliberarea imediată a angajaţilor biroului din Cairo al agenţiei Anadolu, printre care şi un cetăţean de-al nostru”, arată un comunicat al ministerului.

Anadolu adaugă că un angajat al grupului de reflecţie turc SETA, aflat în sediul agenţiei în timpul raidului, a fost de asemenea reţinut. Percheziţia a început marţi la ora locală 18 (15 GMT). Camerele video de securitate şi conexiunea la internet au fost întrerupte, iar cei patru arestaţi au fost ţinuţi în sediu până dimineaţa, când au fost duşi sub escortă.

Citește și : Rohani îndeamnă la o schimbare a modului de guvernare a Iranului

DPA menţionează că incidentul a avut loc în contextul relaţiilor tensionate între Egipt şi Turcia, care susţin tabere opuse în războiul civil din Libia; Ankara se opune deschis preşedintelui egiptean Abdel-Fattah al-Sissi.

Tags: Abdel Fattah al-SissiAnadoluankaraCairoegiptlibiaSETAturcia
Categorii: Sinteze