Trei ani de detenţie pentru un documentarist rus care a denunţat masacre ale armatei ruse în Ucraina

Publicat:

Trei ani de detenţie pentru un documentarist rus care a denunţat masacre ale armatei ruse în Ucraina

Un tribunal rus a condamnat miercuri la trei ani de închisoare un documentarist care a postat pe reţelele sociale mesaje în care denunţa masacrele imputate armatei ruse în Ucraina, informează AFP.

Într-un comunicat, tribunalul districtului Vîborski din Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, a anunţat că Vsevolod Koroliov a fost declarat vinovat de “difuzare de informaţii false” despre armata rusă, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Potrivit ONG-ului Memorial, acest realizator de documentare şi poet în vârstă de 36 de ani a fost arestat în iulie 2022.

Înainte de aceasta, el realizase filme despre represiunea împotriva artistei Alexandra Skocilenko şi a jurnalistei Maria Ponomarenko, ce ispăşesc pedepse grele cu închisoarea în Rusia, pentru că au denunţat ofensiva ordonată de Vladimir Putin împotriva Kievului.

Potrivit acuzaţiei, Koroliov a postat pe reţeaua socială VKontakte, între jumătatea lunii martie şi jumătatea lunii aprilie 2022, mesaje “mincinoase” despre “asasinări în masă ale civililor” în oraşele ucrainene Bucea, Borodianka şi Doneţk.

Ucraina acuză forţele ruse că au ucis sute de civili la Bucea şi Borodianka, lângă Kiev, atunci când ele ocupau aceste localităţi, în primăvara lui 2022.

Chiar dacă numeroase media independente şi ONG-uri au confirmat aceste acuzaţii, Moscova dezminte, denunţă o punere în scenă şi reprimă în Rusia orice critică la adresa ofensivei sale prin amenzi şi pedepse cu închisoarea.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

Marţi, un tribunal din Volgograd, sud-vestul Rusiei, a condamnat la cinci ani de închisoare un bărbat acuzat de “difuzare de informaţii false” după ce acesta a postat pe internet mesaje prin care denunţa masacrări ale civililor în Ucraina.

Potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, acest bărbat a refuzat să pledeze vinovat şi a încercat, fără succes, să înainteze apel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței Angajații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) au sărăbătorit sâmbătă, 5 octombrie, Ziua Națională a...

Geoană spune că a fost la Moscova în 2009 într-o vizită ‘normală, exploratorie’

Geoană spune că a fost la Moscova în 2009 într-o vizită 'normală, exploratorie' Mircea Geoană a vorbit la Digi24 despre vizita pe care a făcut-o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.