Trei arestări după asasinarea unei jurnaliste în Mexic

Publicat:

Autorităţile mexicane au anunţat miercuri arestarea a trei persoane în cadrul anchetei privind uciderea jurnalistei Lourdes Maldonado, a cărei moarte luna trecută în oraşul de frontieră Tijuana, în nord-vestul ţării, a suscitat condamnări internaţionale, notează AFP, potrivit agerpres.

Cei trei presupuşi autori ai uciderii jurnalistei, care a declanşat proteste la nivel naţional cerând guvernului mexican să acţioneze pentru a proteja mai bine lucrătorii din media, au fost arestaţi marţi şi miercuri la Tijuana, a declarat ministrul securităţii, Rosa Icela Rodriguez, fără a-i identifica.


Citeşte şi: SUA se declară angajate să ajute la consolidarea rezistenţei României în faţa efectelor unei invazii a Rusiei în Ucraina – Black News

Ministrul adjunct al securităţii Ricardo Mejia a spus că mobilul crimei nu este cunoscut, dar şi-a exprimat speranţa că acesta va fi clarificat în cursul interogatoriului.

În post la Tijuana din anii 1990, jurnalista de televiziune Lourdes Maldonado a cerut direct în 2019 protecţia preşedintelui Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, afirmând că “se teme pentru viaţa sa”.

Lourdes Maldonado a fost în conflict cu fostul ei angajator Primer Sistema de Noticias (PSN), un canal de televiziune deţinut de fostul guvernator al statului Baja California Jaime Bonilla (2019-2021), omul puternic al partidului prezidenţial Morena în regiune. În cele din urmă ea a câştigat procesul cu câteva zile înainte de asasinarea sa.

Ea este una dintre cele patru jurnalişti ucişi în Mexic de la începutul anului, potrivit organizaţiei Reporteri fără frontiere (RSF).

Cu câteva zile înaintea ei, fotograful Margarito Martinez a fost împuşcat şi el la Tijuana.

Citeşte şi: Statul New York ridică obligativitatea de a purta mască sanitară în interior – Black News

Roberto Toledo, un colaborator al unui site de informaţii din statul central Michoacan, şi Jose Luis Gamboa, jurnalist şi activist pe reţele sociale în statul Veracruz, au fost, de asemenea, ucişi în ianuarie.

Peste o sută de jurnalişti au fost ucişi din 2000 în Mexic, potrivit datelor Comisiei pentru drepturile omului, mai scrie AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.