Trei arestări lângă Liverpool după ce o manifestaţie antiimigraţie a degenerat

Publicat:

Trei persoane au fost arestate în Knowsley, lângă Liverpool (nord-vestul Angliei), după ce un protest al unor activişti care viza un hotel în care erau adăpostiţi refugiaţi a degenerat vineri seară în ciocniri violente cu poliţia, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.  

Înregistrările video distribuite pe reţelele de socializare arată sute de oameni strânşi în faţa hotelului respectiv. În unele imagini, o dubă de poliţie este în flăcări, iar ofiţerii sunt echipaţi cu scuturi antirevolte.


Citește și : Zelenski va deschide o conferinţă a miniştrilor sportului privind prezenţa ruşilor la Jocurile Olimpice din 2024

În sprijinul refugiaţilor găzduiţi în interior, asociaţiile care apără drepturile migranţilor au organizat o contrademonstraţie.

Într-un comunicat de presă, poliţia locală a explicat că s-a deplasat la o mobilizare “iniţial paşnică”. Însă “în cursul serii, proiectile au fost aruncate în direcţia poliţiştilor şi o maşină de poliţie a fost avariată”, fără a exista răniţi.

“În total, trei persoane au fost arestate sub suspiciunea de tulburare violentă”, a adăugat acesta. “Scenele din această seară sunt total inacceptabile”, a denunţat comisarul Paul White.

Deputatul local laburist George Howarth a declarat că protestul a fost declanşat de un “presupus incident postat pe reţelele de socializare”. De asemenea, el a respins criticile conform cărora refugiaţii au fost “răsfăţaţi” în hotel.

“Încerc să iau legătura cu bieţii oameni care se află în hotel, îmi pot doar imagina cât de îngroziţi trebuie să fie”, a reacţionat Clare Moseley, şefa asociaţiei de apărare pentru drepturile migranţilor Care4Calais.

Guvernul conservator, care de ani de zile a făcut din lupta împotriva imigraţiei o prioritate, continuă să-şi înăsprească retorica împotriva refugiaţilor într-un moment în care sistemul de azil este copleşit de afluxul de migranţi.

Peste 45.000 de oameni au traversat Canalul Mânecii cu ambarcaţiuni mici improvizate în 2022 pentru a solicita azil în Regatul Unit, un record.

Citește și : O femeie a fost salvată în Turcia după ce a stat peste 100 de ore sub dărâmături

Ministrul de interne Suella Braverman a vorbit în noiembrie despre o “invadare” a Angliei de către migranţi, stârnind proteste într-o ţară în care populaţia rămâne în majoritate covârşitoare în favoarea primirii refugiaţilor, potrivit sondajelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.