Trei astronauţi au decolat spre staţia spaţială chineză – VIDEO

Publicat:

Prima misiune cu echipaj uman trimisă de China către staţia sa spaţială, aflată în construcţie, a decolat joi cu trei astronauţi la bord, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-un nor uriaş de fum cenuşiu, racheta Long March 2F a părăsit platforma de lansare de la Centrul de lansare spaţială Jiuquan din deşertul Gobi.


Citeşte şi: Marea Britanie AMÂNĂ vaccinarea copiilor – Black News

Cei trei astronauţi vor petrece trei luni în primul modul al staţiei, care se aşteaptă să aibă o durată de viaţă în spaţiu de cel puţin zece ani.

Este primul zbor cu echipaj uman efectuat de China în ultimii aproape cinci ani şi va reprezenta o perioadă-record petrecută în spaţiu.

În contextul unor relaţii tensionate cu Occidentul, succesul misiunii este o chestiune de prestigiu pentru Beijing, care se pregăteşte să sărbătorească pe 1 iulie centenarul Partidului Comunist Chinez (PCC).

China a decis să îşi construiască propria staţie spaţială după ce Statele Unite au refuzat să îi permită să participe la Staţia Spaţială Internaţională.

Citeşte şi: Marea Britanie AMÂNĂ vaccinarea copiilor – Black News

Staţia Spaţială Internaţională, care reuneşte Statele Unite, Rusia, Canada, Europa şi Japonia, urmează să iasă din uz în 2024, chiar dacă NASA a menţionat o posibilă prelungire după 2028.

Miercuri, astronautul francez Thomas Pesquet şi coechipierul său american Shane Kimbrough au finalizat cu succes o plimbare spaţială de peste şapte ore pentru a instala un panou solar de nouă generaţie în exteriorul Staţiei Spaţiale Internaţionale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta Fostul Prim-ministru, Ion Chicu, întreabă dacă rectificarea Bugetului de Stat prin Decizie-protocolară, adică fără...

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat...

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian...

Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual

Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual Aleșii poporului au ratificat astăzi Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual, comunică MOLDPRES. Convenția subliniază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.